Dus is Kim Kardashian anime fan?

Zoek dekking of pak een stoel zodat je niet valt van de schrik. Kim Kardashian is anime fan! Of is dat wel zo? In dit artikel lees je hoe het zit. Het is ook een mooie gelegenheid om het te hebben over Erik Killmonger.

In het eerste blog na een week pauze ga ik er met een gestrekt been in door het te hebben over iets, dat het onderwerp van gesprek was de afgelopen week op internet. Het verbaasd me eigenlijk dat geen enkele YouTuber dit nieuws al heeft opgepikt. Al is het maar omdat het grappig is om er over te praten.

Mocht je het gemist hebben, hier komt ie:

Kim Kardashian vindt anime leuk……hè wat?

De huidige roze lokken van Kim Kardashian zouden geïnspireerd zijn door anime. Niet veel later bevestigde ze haar ‘anime obsessie’ en liet ze ook weten dat ze in feite geïnspireerd is door Zero Two in de nu erg populaire anime DARLING in the Franxx.

DISCLAIMER: ik ben totaal geen Kim Kardashian fan. Ik volg haar niet, dus ik zou ook niet weten wat ze allemaal uitspookt verder. Dit nieuws kwam bij mij aan het licht dankzij Anime News Network en reacties op Twitter.

 

My hair inspo

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

Natuurlijk ligt de online anime community meteen in een stuip, want “anime list or it didn’t happen”. Ook worden dit soort claims in twijfel getrokken, want het zou ook een charmeoffensief zijn door Kim K. om anime fans aan zich te binden. Who knows?

In ieder geval komt het bij mij dit nieuws – is het wel nieuws? – niet uit de lucht vallen. In de eerste plaats omdat al bekend was dat manlief Kanye West geïnteresseerd is in anime. De videoclip van Stronger is duidelijk geïnspireerd door Akira.

Erik Killmonger in Vegeta’s uniform?

Eerder kwam Micheal B. Jordan ‘uit de kast’ als anime fan. Killmonger uit Black Panter draagt bovendien een harnas dat heel erg lijkt op die van Vegeta.

Toeval of niet?

Michal B Jordan anime fan

Uit een Vogue interview.

Mee eens, Michael, mee eens!

Michael liet ook tweets achter over Naruto. Als je me niet geloofd, hier is het artikel waar ik dit vandaan heb.

Niet alleen Michael vind dat anime het beste is. Acteur Samuel L. Jackson gaf het antwoord op een vraag in WIRED, dat nu beroemd is in de anime fandom: “yes I do, hentai too”.

Schrijf hem op.

Is het nou zo verrassend?

De anime fan community levert altijd goed leesvoer op met cynische reacties of totale gekte wanneer blijkt dat een beroemdheid fan is van anime. Dat je hier veel vaker over hoort, is denk ik het resultaat van het feit dat anime bij een steeds breder publiek bekend is. Daarnaast kan je van acteurs, regisseurs en andere artiesten ook wel verwachten dat ze in ieder geval weten wat het is.

En anders: welkom bij de club!

Nogmaals; ik ben geen fan van Kim Kardashian, maar wat ik hier wel tof aan vind is dat hiermee getoond wordt dat iedereen anime fan kan zijn. Of je nu een grote bips hebt en getrouwd bent met een boze rapper, acteur bent in één van de populairste films van nu of gewoon iemand zoals jij en ik… anime is voor iedereen 🙂

Ken jij nog celebrities die fan zijn van anime? Reageer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.