Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Perfect Blue (1997, Satoshi Kon)

16 november 30 november

“Perfect Blue” is de baanbrekende debuutfilm van regisseur Satoshi Kon (Paprika, Tokyo Godfather). De film keert na ruim 25 jaar terug op het witte doek in een gloednieuwe digitale versie. Perfect Blue draait o.a. bij KINO in Rotterdam en LAB111 in Amsterdam.

Na te hebben geschitterd als opkomend popster, heeft Mima besloten te stoppen met zingen en ambieert zij een carrière als actrice en model. Haar fanbase is nog niet klaar om haar vaarwel te zeggen. Met de aanmoediging van haar managers stapt Mima in de schijnwerpers van een geliefde tv-show, maar haar nieuwe reis neemt een duistere wending wanneer haar begeleiders en medewerkers één voor één worden geconfronteerd met een grimmig lot.

Terwijl haar belager langzaam dichter bij sluipt, zowel in de fysieke wereld als online, blijkt de gevaarlijke aanwezigheid die hij vertegenwoordigt nog angstaanjagender te zijn dan Mima zich ooit had kunnen voorstellen. Deze iconische psychologische thriller wordt vaak geprezen als een van de belangrijkste geanimeerde films aller tijden.

Bron: biosagenda.nl