Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Anime Preview: Fate Apocrypha (Netflix) [12]

Fate Apocrypha preview. Anime serie op Netflix

Vorige week voegde Netflix de eerste helft van de serie Fate Apocrypha toe aan het aanbod. Ik heb een vervroegd kijkje genomen in wat dit nieuwe deel in de Fate/ franchise in petto heeft. Lees mijn bevindingen in dit Fate Apocrypha preview.

Ik weet nog niet helemaal wat ik moet vinden van het beleid van Netflix. Vorige week voegden zij 1 seizoen van Fate/Apocrypha (voor het gemak schrijf ik dit in de rest van dit artikel zonder de slash) toe aan het aanbod. Het blijkt echter te gaan om de eerste 12 afleveringen van de 24. Een beetje jammer, want de serie stopt nu ergens middenin de actie. Dit kan ik niet eens een cliffhanger noemen, maar een anime die getroffen is door een hakbijl. Maargoed.

Ik begrijp het wel. De serie is nog bezig, maar ze hebben nu alvast de eerste 11 afleveringen in één klap geplaatst. Over die eerste afleveringen kan ik dus wel een Fate Apocrypha preview schrijven.

Fate Apocrypha: strijd tussen wie?

Fate Apocrypha is een serie gebaseerd op een gelijknamige light novel. En zoals je aan de titel kunt aflezen is het weer een verhaal dat zich afspeelt in het Fate universum. Het speelt zich af in een parallelle wereld ten opzichte van Fate/stay night, wat oorspronkelijk een visual novel game is van Type-Moon.

In deze wereld is de Heilige Graal waar men om strijdt, verdwenen. Twee teams van zogenoemde Meesters (Masters) en Dienaars (Servants). Denk maar een beetje aan een schaakspel, dan snap je wel wat de bedoeling is van deze verdeling. Aan de zwarte zijde heb je de grote tovenaarsfamilie Yggdmillenia. De rode kant bestaat uit een verzameling dienaars waarvan de meesters vooralsnog grotendeels onbekend zijn.

Dan heb je nog een Heerser (Ruler) die de strijd moet begeleiden zodat het in goede banen verloopt. Ook moet (in dit geval) zij voorkomen dat buitenstaanders erbij betrokken raken.

Te midden van dat strijdveld ontsnapt homunculus Sieg aan een anders ongewisse dood. Een zwarte dienaar en de Ruler helpen hem ontsnappen.

Chaotische verhaallijn.

Snap je het nog? Ik ook nog niet echt. Tot nu toe vind ik de serie behoorlijk chaotisch. Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar en de uitleg over deze Heilige Graal oorlog is minimaal. Misschien begrijp ik beter wat er gebeurd omdat ik de Fate/ franchise goed ken, maar ik kan me goed voorstellen dat je moeite zou hebben met dit te volgen.

Fate Apocrypha bevat een heleboel personages waarvan die een duidelijk achtergrondverhaal krijgen tot op één hand te tellen zijn. Voor alle andere personages zijn hun motivaties niet duidelijk, waardoor bepaalde actiescènes totaal onlogisch overkomen.

Fate Apocrypha is niet slecht.

Misschien komt het nog goed. Eén van de krachtige punten van Fate/stay night en het in mijn ogen nog betere Fate/zero, was dat je uiteindelijk alle losse eindjes aan elkaar vast kon knopen.

Eén ding kan ik wel met zekerheid zeggen: de serie zit vol actie en heeft al een aantal indrukwekkende momenten gehad. Het is cool en ik heb me best vermaakt tijdens deze 11 afleveringen. Daarom kan ik ook niet wachten om de rest te zien.

Kijk jij ook Fate Apocrypha? Ik hoor graag wat jij er van vind.

Bozenka (Yasumi)

Oprichter en hoofdredacteur van deze website. Raakt niet uitgepraat over anime. Deelt graag haar mening en kennis met grenzeloos enthousiasme.

1 reactie

  1. casper schreef:

    astolfo best girl<3

Wil je iets kwijt?

%d bloggers liken dit: