You are here
Home > Blog > Ga op reis en neem mee: Manga Rock!

Ga op reis en neem mee: Manga Rock!

Op het moment dat jij dit leest, zit ik in de bus naar mijn vakantiebestemming waar ik twee weken bij zal komen van een drukke tijd. Ik heb er echt behoefte aan om er tussenuit te gaan. Nu de vakantiedrukte op mijn werk voorbij is, kan ik zorgeloos genieten, maar…ik ga niet zonder manga op reis. Daarom is er één app die ik altijd bij me moet hebben: Manga Rock. Ken jij de app al?

Het is niet zo gek dat men in Japan graag manga leest in de trein. De boekjes zijn licht en handzaam, en lezen bovendien lekker weg. Als je voor een langere periode weggaat, heb je aan één volume echter niet genoeg. Maar ja, in het vliegtuig mag je maar zo veel kilo meenemen en als je onderweg bent naar school, zit je tas al vol met andere soort boeken. Dan is het natuurlijk veel fijner om een manga app op zak te hebben.

Er zijn verschillende apps die goed zijn om te gebruiken, maar mijn favoriet blijft Manga Rock. Het is een app die van bijna alle manga websites zoals MangaFox en MangaHere de catalogus beschikbaar heeft gesteld. Op die manier kun je eindeloos veel manga lezen, dus je hoeft je vanaf nu niet meer te vervelen op het strand!

Manga Rock downloaden

Maar…er is een klein probleempje. Google heeft schoon schip gemaakt met zogenaamde ‘third-party’ apps en heeft men nieuwe regels ervoor verzonnen waardoor die niet zomaar geïnstalleerd mogen worden, die producten van meerdere websites aanbieden. Manga Rock valt daar ook onder, dus als je de app niet meer in de PlayStore kon vinden, dat is dus de reden.

Niet getreurd, achter Manga Rock zit een slim team aan ontwikkelaars dat toch een manier heeft om de app ook voor Android gebruikers beschikbaar te houden. Voor Apple gebruikers staat hij nog gewoon in de AppStore.

Hier vind je meer info over hoe je Manga Rock kan downloaden.

Tip: in de PlayStore vind je inmiddels ook de app ‘Manga Rock World’, de nieuwe Android App van Manga Rock!

Is het legaal?

Het korte antwoord: nee.

Het lange antwoord: de manga’s die je leest via websites als MangaFox (die trouwens ook wel fijn in gebruik is op een telefoon of tablet), zijn allemaal scanlations. Dat zijn ingescande manga’s die door liefhebbers zijn vertaald. Het zijn géén officiële vertalingen, en daarnaast gratis dus het mag eigenlijk niet.

Dat ik het ook gebruik, probeer ik dan ook niet goed te praten. Ik steun immers ook graag het artistieke talent van de striptekenaars, dus ik koop als het mogelijk is de manga’s die ik leuk vind ook in fysieke vorm. De boekenkast wordt er kleurrijk van!

Hoewel de keuze steeds groter wordt, is slechts een fractie van het aanbod aan manga’s vertaald naar Engels, Duits, of een andere taal die wij wel begrijpen. Zolang het dus mogelijk blijft om via apps als Manga Rock manga te lezen, is de verleiding voor fanatieke lezers natuurlijk te groot.

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: