Ghost in the Shell

Ghost In the Shell (2017) beter dan verwacht

In maart 2017 kwam de live-action versie van Ghost in the Shell. Vaak zijn fans bang dat het gaat leiden tot een groot fiasco. 9 van de 10 keer is dat ook zo.

Ghost in the Shell is gebaseerd op de populaire Anime uit de jaren 90. Het heeft even geduurd (zo’n 20 jaar xD) voor er een live versie kwam. 30 Maart ging de film in Nederland in première. Er gingen wisselende meningen over deze versie, positief en negatief. Je moet ervan houden en niet al te kritisch zijn. Vaak gaat dat niet echt goed samen…

Fans waren vooral boos dat er geen volledige Japanse casting was voor de film. Mij maakte het niet uit, sterker nog ik was daar blij mee. Japans of Westers maakt niet uit want bijna áltijd zijn de live versies té slecht dat het om te huilen is. Waarom? Omdat het bijna nooit op het origineel lijkt.
Tuurlijk 100% op een tekenfilm laten lijken is natuurlijk onmogelijk. Zelfs met een 100% Japanse casting lijkt het 9 van de 10 keren nergens op. Zo kregen mega populaire qnimes zoals Dragon Ball, Death Note (lees hier Yasumi’s review over de live versie) Attack on Titan en meer. Al deze films werden alles behalve een succes en letterlijk uitgekotst door de fans.

Ghost in the Shell zelf

Ghost in the Shell is echter helemaal niet slecht! Ik vond het goed in elkaar gezet zelfs! We volgen hoofdperson Kasunagi Mokoto alias Major op zoek naar haar verleden en wie ze is. Major wordt gespeeld door Scarlet Johansson en waarom niet? Deze actrice heeft al wat meer superheldinnen op haar naam staan en Major kan hier perfect bij. De casting is niet helemaal westerns , Kitano Takeshi vult de casting bijvoorbeeld aan de grote baas van Major. Zijn tekst is ook helemaal Japans en vult het verhaal geniaal aan met zijn bijdrage. Je kan eerder zeggen dat het een volledige mix van acteurs en actrices zijn. Perfect dus!

Major is de hoofdpersonage en een soort agente die het kwaad van een futuristische stad dat lijkt op Hong Kong (vind ik)

Hoe de stad eruit is weer een knap staaltje computer werk. Zoals we tegenwoordig gewend zijn. Maar soms blijven deze graphics je verrassen. Alle kostuums en robotistische dingen zien er levensecht uit , of moet ik zeggen juist menselijk? De film speelt af in de verre toekomst waar mens en robot in elkaar versmelten. Major gaat op zoek wat er gebeurt is en wie ze is vóór ze een robot met een menselijk brein werd. Je komt erachter maar ben je er ook blij mee? Dat is aan jou.

Ghost in the Shell heeft een goed , sterk verhaal en zit goed in elkaar. Beter dan andere live versies al zeg ik het zelf. Het valt qua verhaal niet te vergelijken met de Anime maar de elementen tussen beide zijn er wel degelijk! Tuurlijk, het is niet perfect en niet 100% hetzelfde, maar wat is dat wel?

Verschil moet er wel zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. DeFilmjunk schreef:

  leuke bespreking! ik ben dankzij dit soort films toch wat meer anime gaan kijken en lezen. hebben jullie nog aanraders?

  • Yasumi schreef:

   Ik denk dat Berserk en de nieuwe Devilman Crybaby serie op Netflix interessante anime zijn om te checken. Ik heb die laatste zelf nog niet gezien, maar het is een enorme hype op social media. Dan moet die wel goed zijn 😉

  • Silerna schreef:

   Bedankt voor je lieve woorden! We kunnen je vast wel wat aanraden! Op het moment zijn Attack on Titan, Fullmetal Alchemist en series zoals Gintama 1 van de populairste Animes van het moment! Als je liever andere genres kijkt kan ik vast ook wel iets bedenken 😉

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: