Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Gintama (2017): is de live action film net zo leuk?

Recensie van Gintama live action film uit 2017

Het is tegenwoordig een trend om van populaire Animes een Live-action versie te maken. Negen van de tien keer pakt dat verkeerd uit. Om verschillende redenen. Slechts één van die tien is nog enigszins om aan te zien. Ze deden ook een poging om de gekste der gekste Animes om te toveren tot een echte film. Dat was Gintama!

Gintama de film heeft het naar mijn idee echt voor een verrassing gezorgd. Omdat ik dacht dat het bijna onmogelijk zou zijn om al die debiele momenten en achterlijke opmerkingen om te zetten naar live. Het tegendeel is bewezen want al die gekkigheid op een stokje heeft er voor gezorgd dat ik bijna in me drank ben gestikt van het lachen. Gintama speelt zich af in het bekende Edo tijdperk, maar dan nét een tikkeltje anders. In de hoofdstad waar het allemaal afspeelt, wonen mensen en aliens samen. De film speelt zich aan hetzelfde begin waar de Anime ook begint.

Natuurlijk is het in de film allemaal wat sneller vooruit gespoeld, maar je komt tóch herkenbare scenes tegen. De film begin in het café waar Shinpachi Shimura toen nog werkte, met zijn ongeduldige baas en klanten wordt hij snel het mikpunt van plagerijen, pesterijen en andere irritante dingen. Als een vervelende alien begint te treiteren en de baas het voor hem opneemt, gaat het helemaal mis. Tot grote ergernis van nog een klant die van zijn ijsje geniet. Het ijsje wordt omgestoten en Gin wordt zo pissig dat hij de alien in elkaar ramt. De baas ontslaat Shinpachi en gooit Gin uit de tent. En daar begint het! Geen verrassing natuurlijk. Gintoki (Shun Oguri) gaat samen met de klungelige Shinpachi (Masaki Suda) en met de jonge tiener met superkracht Kagura (Kanna Hashimoto) op pad om een serie moordenaar met super high-tech wapens op te sporen en te verslaan.

Op zich zijn die drie goed gecast. Vooral Gin ziet er bijna hetzelfde uit. Ook lijken de dombo’s van de Shinsengumi redelijk. Katsura gespeeld door Masaki Okada is een twijfel. Als het gaat om uiterlijk lijkt hij goed, maar zijn persoonlijkheid lijkt veel minder.  Je ziet gelijk dat de grote alien hond van Kagura, Sadaharu gemaakt is met CGI. Hij lijkt niet echt natuurlijk. We zijn tegenwoordig zo verwend met figuren en creaties die zò echt lijken dat je bijna geen verschil tussen echt en nep kunt zien. Bij Gintama zie je heel duidelijk wel. Ook al is Elizabeth in de anime ook een outfit met eenden pantoffels toch is het wel erg …..nep 😋.

Toch is het één van de betere live-action films die op anime zijn gebaseerd. Het is vermakelijk en de actie is niet slecht, een beetje klungelig misschien, maar dat past perfect bij Gintama.    


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Silerna

Hobby illustrator met een eigen comic. Groot manga fan en verschijnt zo nu en dan met een blog. Bezoek haar portfolio: www.silerna.nl

No Responses

  1. 13 augustus 2022

    […] Gintama (2017): is de live action film net zo leuk?; […]

Vermeldingen

  • Gintama: ultieme anime komedie met een zilverharige samoerai –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: