Gintama (2017): is de live action film net zo leuk?

Het is tegenwoordig een trend om van populaire Animes een Live-action versie te maken. Negen van de tien keer pakt dat verkeerd uit. Om verschillende redenen. Slechts één van die tien is nog enigszins om aan te zien. Ze deden ook een poging om de gekste der gekste Animes om te toveren tot een echte film. Dat was Gintama!

Gintama de film heeft het naar mijn idee echt voor een verrassing gezorgd. Omdat ik dacht dat het bijna onmogelijk zou zijn om al die debiele momenten en achterlijke opmerkingen om te zetten naar live. Het tegendeel is bewezen want al die gekkigheid op een stokje heeft er voor gezorgd dat ik bijna in me drank ben gestikt van het lachen. Gintama speelt zich af in het bekende Edo tijdperk, maar dan nét een tikkeltje anders. In de hoofdstad waar het allemaal afspeelt, wonen mensen en aliens samen. De film speelt zich aan hetzelfde begin waar de Anime ook begint.

Natuurlijk is het in de film allemaal wat sneller vooruit gespoeld, maar je komt tóch herkenbare scenes tegen. De film begin in het café waar Shinpachi Shimura toen nog werkte, met zijn ongeduldige baas en klanten wordt hij snel het mikpunt van plagerijen, pesterijen en andere irritante dingen. Als een vervelende alien begint te treiteren en de baas het voor hem opneemt, gaat het helemaal mis. Tot grote ergernis van nog een klant die van zijn ijsje geniet. Het ijsje wordt omgestoten en Gin wordt zo pissig dat hij de alien in elkaar ramt. De baas ontslaat Shinpachi en gooit Gin uit de tent. En daar begint het! Geen verrassing natuurlijk. Gintoki (Shun Oguri) gaat samen met de klungelige Shinpachi (Masaki Suda) en met de jonge tiener met superkracht Kagura (Kanna Hashimoto) op pad om een serie moordenaar met super high-tech wapens op te sporen en te verslaan.

Op zich zijn die drie goed gecast. Vooral Gin ziet er bijna hetzelfde uit. Ook lijken de dombo’s van de Shinsengumi redelijk. Katsura gespeeld door Masaki Okada is een twijfel. Als het gaat om uiterlijk lijkt hij goed, maar zijn persoonlijkheid lijkt veel minder.  Je ziet gelijk dat de grote alien hond van Kagura, Sadaharu gemaakt is met CGI. Hij lijkt niet echt natuurlijk. We zijn tegenwoordig zo verwend met figuren en creaties die zò echt lijken dat je bijna geen verschil tussen echt en nep kunt zien. Bij Gintama zie je heel duidelijk wel. Ook al is Elizabeth in de anime ook een outfit met eenden pantoffels toch is het wel erg …..nep 😋.

Toch is het één van de betere live-action films die op anime zijn gebaseerd. Het is vermakelijk en de actie is niet slecht, een beetje klungelig misschien, maar dat past perfect bij Gintama.    

Trailer


Like je dit?

Laat het ons weten! Dat kun je doen op verschillende manieren:

Laat je ook een reactie achter? Thanks!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


%d bloggers liken dit: