Griezelen met anime tijdens Halloween (2)

Yay! Halloween staat voor de deur! Of je het nou pas dinsdag viert of in dit weekend, het is deze dagen griezelig met al die kinderen die je aan de deur bedreigen voor snoep. “Trick or treat!”. Ik heb er weinig mee, maar ik vind het wél een goed excuus om het te hebben over horror anime. Er zitten hele toffe tussen! Ik heb er weer vier op een rijtje gezet!

Er gaat niets boven griezelen tijdens Halloween. Alleen, zo’n enorme fan van het horror genre ben ik niet. Veel meer dan de series die ik noemde in het blog van vorig jaar, ken ik niet. Dus vergeef me als de anime die ik hier noem niet veel schrikmomenten bevatten.

Maar, anime series zitten vol bovennatuurlijke wezens, enge monsters en locaties waar je niet snel naar toe wil. De hel is zo’n blek. Ik begin de lijst met een komedie die zich daar afspeelt.

Hozuki’s Coolheadedness

In de hel is Hozuki de rechterhand van Koning Enma. Op die plek moet je wel een koude kikker zijn om de grootste zondaars te kunnen straffen. Hozuki is dat gelukkig. Ook heeft hij hele vreemde en creepy gewoontes, zoals blijkt uit recente afleveringen in het twee seizoen. Het eerste seizoen kun je kijken op Crunchyroll.

Wallflower

Dit is ook een komedie, maar wat voor een… de serie is al vrij oud dus misschien moeten je ogen even wennen. Maar verder is Wallflower een briljante serie. Het gaat over een horror liefhebbende shut-in. Klinkt dat al niet interessant? Silerna schreef er al over.

Parasyte -the Maxim-

Nu komen we toch bij serieuze horror. Parasyte is een creepy science-fiction anime waarbij het hoofdpersonage een buitenaardse parasiet in zijn hand krijgt. Daardoor…komt zijn hand tot leven. Het wezen dat zijn hand in bezit heeft genoemen, is een moordmachine. Leuk he? De serie staat op Hidive.

(LET OP, onderstaande AMV bevat extreem geweld)

 

Elfen Lied

Wij Hollanders weten wat het betekend. De Duitsers denk ik ook wel. Maar mede buitenlanders hebben geen idee dat deze titel in ons geliefde kikkerland taaltje is! Maar laat de titel je niet misleiden! Elfen Lied is geen prachtige melodieus sprookje over elfjes in mooie outfits die in een bos wonen. Elfen Lied is juist een romantische horror met veel bloody actie! Als je een zwakke maag hebt zou ik deze anime overslaan. Een nieuw mens-achtig ras komt om de hoek kijken, Lucy is hier 1 van maar zij is een proefkonijn van ons de gewone mens. Lucy krijgt hierdoor een gespleten persoonlijkheid.

Ken je nog meer anime waar je bij kunt griezelen? Deel ze met ons in de reacties!

Bewaren

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


%d bloggers liken dit: