Griezelen met anime tijdens Halloween (1)

Van horrorclowns tot klopgeesten en van zombies tot vampieren. Het is griezelen geblazen deze maand. Ik geef toe dat ik helemaal niets heb met Halloween. Ik durf niet eens het spookhuis in. Horrorfilms interesseren mij ook niet. De goede helft bezorgt me nachtmerries en de slechte helft doet me helemaal niks. Ook van anime is er genoeg keuze aan horror, maar om dezelfde reden heb ik er niet veel gezien. Toch kan ik een blog schrijven met 4 griezelige anime series die ik wel leuk vond.

#1 Soul Eater

Ik kan geen passendere anime bedenken dan Soul Eater. Deze shounen actieserie is niet per se een horror, maar de directeur van de Death City academy is de God van de Doden zelf. Heksen, zwarte katten, wandelende skeletten en andere griezelige schepsels kom je in Soul Eater volop tegen. Vorige week nog vertelde ik in een recensie over waarom ik deze anime zo vet vond.

#2 Hellsing Ultimate

Van de echte horror anime vond ik Hellsing Ultimate tot nu toe de coolste. De serie gaat over vampieren die in het geheim het Verenigd Koninkrijk bijstaan in de strijd tegen zombie invasies. Het is een anime vol actie, geweld en bloed. Als je daar niet tegen kan, kun je Hellsing Ultimate beter links laten liggen. Verder vind ik Alucard (draai die naam maar eens om) één van de vetste personages ooit.

#3 Tokyo Ghoul

Vampieren hebben we gehad. Zombies spelen ook regelmatig een rol in anime. Of wat dacht je van iets er tussenin: ghouls. Ze voeden zich me mensenvlees en als je er door één gebeten wordt, word je er zelf ook één. Wat als je na een levensgevaarlijk ongeluk het hart krijgt van een ghoul? Dat gebeurt er met Kaneki. Tokyo Ghoul is een bekende anime uit 2014/2015 en bevat veel bloederige actie en drama.

4 D.Gray-man

De serie D.Gray-man heb ik onlangs gezien en vind ik eigenlijk ook wel passen bij Halloween. Het is geen horror, maar de Akuma doen me denken aan horrorclowns. In werkelijkheid zijn het wapens die zielen uit het hiernamaals gevangen en manipuleren. Er zit ook een pratende pompoen in. Ik vind dat je D.Gray-man moet zien en het thema past zeker bij Halloween. Nu doen dus?

Welke Halloween anime ken jij?

Ken jij nog een anime waarvan het thema past bij Halloween? Het hoeft niet eens een horror te zijn. Laat het weten in de reacties. We willen graag met je praten!


Uitgelichte afbeelding: Alucard door VermeilleRose op DeviantArt.com

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eline
3 jaren geleden

Leuke post! Hellsing Ultimate kende ik nog niet, dus die ga ik zeker eens opzoeken 😉

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers liken dit: