HAFF 2017: plezier en inspiratie met animatiefilms

Er worden zo veel verschillende mooie films gemaakt, dat je altijd ogen tekort komt. Dat gold zeker tijdens het Holland Animation Film Festival. Daar duizelde mijn hoofd bijna letterlijk van de enorme keuze aan animatiefilms. Waarom ben ik er niet eerder geweest? Tijdens HAFF heb ik een aantal blogs geschreven voor hun website, maar ik wil ook heel graag hier mijn ervaring met het festival met jullie delen.

Animatieliefhebbers konden hun hart ophalen, want je kreeg talloze kunstwerkjes te zien. Dit jaar vond HAFF plaats van 22 t/m 26 maart.

Het filmfestival is een kleurrijk feestje, zoals ik beschreef in één van mijn blogs. Het is internationaal, dus de films komen werkelijk uit alle hoeken van de wereld: van China tot Iran, maar ook uit ons eigen kikkerlandje. Ook is de kans reëel om werk van Japanse animators te bewonderen.

Anime fans pakken graag elke kans, nietwaar?

Het festival blijkt één van de schaarse mogelijkheden in Nederland te zijn, waar je anime in de bioscoop kunt zien. Vorig jaar draaide Miss Hokusai er! Dit jaar hadden Your Name en In This Corner of the World de Nederlandse première op dit festival. Daar hadden anime fans wel oren naar, zo bleek, want Your Name was al op vrijdag voor beide screenings -vrijdag en zaterdag- uitverkocht. Ook tijdens In This Corner of the World was de filmzaal vol.

(Misschien hielp het dat DCC in hetzelfde weekend was?)

Hoe dan ook, het festival was voor mij een heel leuke en inspirerende ervaring geweest. Ik heb mensen van uiteenlopende nationaliteiten ontmoet, zo nu en dan reclame gemaakt voor Animeazing -ook belangrijk!- en heel veel blogervaring opgedaan. Het was een flinke uitdaging af en toe, maar ik ben er trots op dat alles gelukt is.

De blogs die ik schreef voor HAFF:

Niet door mij geschreven, maar wel leuk om te lezen is ook dit blog over Ghost in the Shell: Innocence.

Kleurrijk lenteweer!

Ongetwijfeld waren de eerste warme lentedagen medeverantwoordelijk voor de vrolijke, kleurrijke sfeer in de binnenstad van Utrecht. Tijdens een wandeling door de binnenstad vond ik zelfs de complete MW manga van Tezuka-sensei in een stripwinkel! Perfect score <3

Het was voor mij een super leuke week, dus sta niet vreemd te kijken als ik volgend jaar weer voor HAFF ga bloggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.