Hayao Miyazaki komt terug met nieuwe CG animatiefilm.

Groot nieuws! De grootmeester van de anime film gaat een nieuwe film produceren. Het is géén korte film, maar één met de lengte van een speelfilm. Op je 67ste met pensioen? Dat bestaat kennelijk niet in de woordenboeken van Hayao Miyazaki (76). Hij sterft liever tijdens het werk.

Hayao Miyazaki goes CG!

Gedurende zijn carrière maakte Hayao Miyazaki al zijn films met de hand. De almaar evoluerende animatietechnologieën zorgen ervoor dat hij alsmaar gemotiveerd wordt om een betere film te maken dan zijn vorige. Het resultaat: Princess Mononoke, Howl’s Moving Castle, Spirited Away en meer.

The Wind Rises zou zijn laatste lange animatiefilm zijn. Hij zou alleen nog korte animaties maken voor het Studio Ghibli Museum. Zo staat de korte CG animatiefilm Boro the Caterpillar (Kemushi no Boro) in de planning, maar de veeleisende anime meester is niet tevreden met het resultaat.

Hayao Miyazaki

Wanneer?

De legendarische anime filmregisseur Hayao Miyazaki wil het CG project omtoveren tot een complete speelfilm. Gezien het productieproces van de Ghibli films vaak een paar jaar nodig heeft, zullen we er waarschijnlijk veel geduld voor nodig hebben. Volgens The Hollywood Reporter zegt hij ‘klaar te zijn om te sterven’ tijdens het werk.

Ik had er al vrede mee genomen dat de beste man van zijn welverdiende pensioen ging genieten, maar ik ben blij dat het afscheid nog op zich laat wachten. Ik ben benieuwd wat hij ons nu weer zal brengen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 reactie

  1. Eline schreef:

    Leuk stukje, ben benieuwd! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.