You are here
Home > Anime Previews > Herfstseizoen 2017: Tussenstand

Herfstseizoen 2017: Tussenstand

herfstseizoen 2017 anime

We gaan nu de zevende week in van het anime herfstseizoen 2017. Zo kan er al een aardig beeld worden geschetst van de series die uitgezonden worden. Ik ga je in dit blog vertellen wat ik tot nu toe vind van diegene die ik volg!

Dat betekend nog maar zes weken tot kerst. Echt waar! Kijk maar op je kalender. Ik ben geen fan van de kou buiten, maar wel van de gezelligheid en warmte binnen. En wat is er dan fijner om een flinke dosis anime series te kijken. Ik ga je vertellen wat ik tot nu toe vind van de series die ik volg.

Alleen, dit seizoen volg ik er toch niet zo veel als ik van te voren had gedacht. Iets met school en geen tijd hebben…he…he…he…

Wat nou! Ik vind het dan toch knap van mezelf dat ik 13 van de 20 vragen goed had in deze quiz op Crunchyroll. Een aantal heb ik puur moeten gokken op basis van de animatiestijl. Not bad!

Black Clover

6 van de 51 afleveringen gezien.

Dit is een nieuwe shounen serie die het moet gaan opnemen tegen Boruto. Het volgt twee jongens die tegelijkertijd werden achtergelaten bij een weeshuis. Ze groeien op als broers, zoals dat altijd gaat met gemengde gevoelens van broederliefde, rivaliteit en jaloezie. Yuno groeit op als magische genie. Asta daarentegen, heeft helemaal geen magie. In een wereld die draait rond magie, ben je zonder magie een nietsnut. Toch wil Asta ook de Wizard King worden en ziet alleen zijn broer als waardige rivaal.

De serie doet mij veel denken aan Fairy Tail en op zich vind ik het tot nu toe wel geinig. Ik irriteer me mateloos aan schreeuwerige Asta. Daar heb ik nog wat tijd voor nodig om aan gewend te raken. Wel vind ik de wereld interessant en ik geef het de kans om te laten zien wat het te bieden heeft. Black Clover heeft potentie. Met 51 afleveringen kan ik altijd nog ergens afhaken als het niet meer boeit.

Voorlopige score: 6.5

(Een hoogtepunt uit de serie tot nu toe.)

Food Wars: Third Plate

6 van de ?? afleveringen gezien.

Met het derde seizoen van Food Wars heb ik wat moeite om erin te komen. Het begint met een soort festival waarbij Souma één van de Elite Ten uitdaagt. Hoe dat afloopt laat ik in het midden, maar ik vond dit een matige arc. Het wordt voor mijn gevoel spannender gemaakt dan het uiteindelijk wordt.

Begrijp me niet verkeerd, de gerechten die je te zien krijgt zijn gewoonweg heerlijk en er zitten een paar komische momenten in. Maar ik vond het…saai. Vergeleken met de voorgaande seizoenen dan. En het is duidelijk dat het een aanloop maakt naar het volgende deel. Wat ik daarvan ga vinden? Ik ben wel erg benieuwd…

Voorlopige score: 7.5

(Dat gevoel wanneer je iets heel pittigs in je mond stopt…)

Osomatus-san S2

6 van de ?? afleveringen gezien.

In 2015 werd Osomatsu-san uitgezonden, omdat de in 2008 overleden mangaka Fujio Akatsuka van Osomatsu-kun 80 jaar zou zijn geworden. In deze nieuwe serie volgen we de Matsuno zesling. Nu 20 jaar ouder, opleidingloos, werkloos en huisloos. Ze wonen nog steeds bij pa en ma. Het enige wat ze goed kunnen is problemen maken.

In het tweede seizoen gaan ze daar onverstoord mee verder…..

Voorlopige score: 7.5

(De eerste aflevering van Osomatsu-san mocht niet worden uitgezonden. Dit zegt genoeg…)

Kino’s Journey – the Beautiful World – the Animated series

6 van de 12 afleveringen gezien.

Kino’s Journey stond niet op mijn lijstje om te kijken. Maar een afbeelding van een jongen(?) op een motorfiets trok mijn aandacht. Daarnaast heeft een versie van deze anime uit 2003 al een poos mijn aandacht. Er kwam er alleen nog niet van om te kijken.

De anime volgt Kino – het is een meisje, kwam ik later achter – op haar reis door uiteenlopende landen. In elke aflevering doet ze een ander land aan. Je wordt aan het denken gezet over serieuze dingen zoals wapenhandel, oorlog, vrede en de betekenis van landen. Tot nu toe vind ik het heel interessant. Daarnaast zit er ook aardig wat actie in. Verrassend ook!

Voorlopige score: 7

(Je komt een land niet zomaar in…of uit.)

Ancient Magus’ Bride

6 van de 24 afleveringen gezien.

Tot nu toe vind ik Ancient Magus’ Bride de bijzonderste serie. Chise Hatori is een getergd meisje waarvan haar moeder zelfmoord heeft gepleegd. Haar pleeggezin weet niet wat ze met haar aanmoeten. Bovendien ziet ze ‘dingen’ die andere mensen niet zien. Daarom hoopt ze eigenlijk nog maar één ding: de dood.

Ineens wordt ze wakker en wordt ze als slaaf verkocht aan de magiër Elias Ainsworth. Daarmee redt hij haar eigenlijk van een slecht vooruitzicht en benoemt hij haar tot leerling. Er zijn nog veel raadsels voor Chise. De animatie is top en het verhaal is tot nu toe zeer ontroerend en mooi.

Voorlopige score: 8

(Thuiskomen in een warm bad…ofzo?)

Aardig herfstseizoen.

Ondanks dat ik niet veel series volg dit seizoen, ben ik blij met de keuzes die ik heb gemaakt. Ik kijk ook nog de serie Juni Taisen, welke gebaseerd is op een light novel serie van Nisio Isin. Het is een typische battle royale met Chinese zonnetekens (de rat, os, paard, enz.). Ik loop wat achter met deze serie, maar die vind ik ook wel leuk.

Verder wacht ik tot het tweede seizoen van March Comes in Like a Lion afgelopen is, zodat ik die lekker kan bingewatchen. Daar kijk ik ook naar uit!

Welke anime series kijk jij dit seizoen?

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten