Hachiko en andere honden in de hoofdrol van anime

2018 is het jaar van de hond. Een mooi moment om het eens te hebben over de bekendste hond van Japan: Hachiko. Verder zet ik in dit blog een aantal anime op een rij met honden in de hoofdrol.

Volgens de Chinese astrologie is 2018 het jaar van de hond. De hond is loyaal, trouw en verdraagzaam. Ook is hij waakzaam, een eigenschap die in deze tijd hard nodig lijkt te zijn. Je zult de hond ook tegenkomen in de nengajo, de nieuwjaarsgroeten die dit jaar in Japan verzonden werden.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig anime ken met honden in de hoofdrol. Nee, zelfs over Japan’s bekendste hond kan ik niet zo veel vinden. Alleen zijn standbeeld komt regelmatig voorbij in anime.

Hachiko

Verrassend, want iedereen kent de Akita die nog altijd staat te wachten bij het station van Shibuya (als een bronzen standbeeld, die werd geplaatst in 1948). Het is een ontroerend verhaal over de trouw van een hond aan zijn baasje.

Na het onverwachtse overlijden van zijn baasje op zijn werk, bleef Hachiko bij Shibuya wachten op zijn terugkomst. Hachiko weigerde op te geven tot aan zijn dood.

Hachi: A Dog’s Tale (2009) met Richard Gere kan ik simpelweg niet kijken omdat ik tijdens een groot deel van de film met dikke tranen zit. De film is een remake van de Japanse versie Hachiko Monogatari (1987).

Wel is er deze korte clip waarin het verhaal over Hachiko wordt bezongen (helaas geen ondertiteling):

Hachiko duikt weleens op in een aflevering van een anime, maar de enige die ik ken is deze variant van het verhaal van Gintama. Deze zal ik ook niet snel vergeten:

Sadaharu

Over Gintama gesproken; als ik moet denken aan honden in de hoofdrol van anime, dan is dit ongetwijfeld de bekendste. Sadaharu is het schattig hondje *kuch* van Kagura. Ik wou een leuk filmpje van Sadaharu plaatsen, maar… zoals dat gaat met Gintama, is er nooit een filmpje daarvan te vinden die normaal is.

Het is meteen weer één van de ergste scenes in Gintama… van een zekere aflevering 173. Bereid je voor…

Silver Fang

Ginga Nagareboshi Gin (1986), ook wel bekend als Silver Fang, is een bekende anime serie over de hond Gin die het op wil nemen tegen een beer die zijn vader heeft gedood. In het avontuur zoekt hij andere honden om te helpen.

Persoonlijk ken ik alleen de opvolger Ginga Densetsu Weed (2005), waarvan ik enkele afleveringen heb gezien via YouTube toen ik anime nét begon te ontdekken. De serie staat nog altijd op mijn verlanglijst om ooit helemaal te kijken.

Wolf’s Rain

Wolven zijn geen honden, maar ze zijn natuurlijk wel familie van elkaar. Wolf’s Rain (2003) is een mooie anime over Kiba, een wolf die op zoek is naar het paradijs. Het speelt zich af in een stervende wereld, waar de wolf bijna is uitgestorven en moet leven tussen de mensen.

Ken jij nog meer honden in anime over honden (of wolven)? Deel ze met ons! 😉

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers liken dit: