Ik begon een blog

Als ik terugkijk naar waar het jaar 2016 bij mij in het teken stond, wordt het antwoord meteen duidelijk: Animeazing. Dit is het jaar waarin ik begon met een blog. En niet zomaar één. Het is letterlijk én figuurlijk geïnspireerd door anime. Ik ben er trots op dat ik dit doe, maar vooral blij dat het bereik nu al groter is dan waar ik in het begin van droomde. Daar moet ik een blog aan wijden.

Schrijven is mijn grootste talent. Van mijn ouders, op mijn werk, van vrienden en zelfs van mensen die ik niet eens ken krijg ik er regelmatig complimenten over. Dat is een bonus, want ik vind het gewoon leuk om te doen. Vol overgave op mijn toetsenbord rammelen…daar hou ik van! Ik wil boeiende verhalen schrijven waar lezers wat aan hebben. Informatief of amuserend; maakt niet uit. Dat is alles, met die simpele gedachte werk ik gewoon. Als jij mijn schrijfsels leuk vind, dan ben ik al gelukkig 😀

“Ik ga blogs schrijven over anime!” zei ik op een gegeven moment, en op 1 december 2015 hakte ik de knoop door. Na de overstap naar een eigen domein op 17 augustus is het balletje pas echt gaan rollen. Sindsdien wordt Animeazing gemiddeld 500 keer per maand bezocht. Niet slecht, toch? Ik kan dus met opgeheven hoofd zeggen dat 2016 het jaar is van Animeazing.

fullmetal alchemist

Van hard werken krijg je geen spijt

Het is een belangrijke boodschap in Fullmetal Alchemist:

“Anyone who pays the price known as hard work surely gains something.”

Fullmetal Alchemist is niet de enige anime die deze boodschap voortbrengt. In veel van de goede, populaire avonturenseries vraagt succes om meer dan alleen vriendschap en liefde. Het vraagt ook bloed, zweet en tranen. En ja, in alles wat ik tegenwoordig doe vormt anime enigszins een inspiratiebron. Niet altijd letterlijk zoals in dit geval. Steeds vaker gaat het om echte levenslessen die verder helemaal niets met anime van doen hebben. Dat geldt zeker ook voor het bloggen.

Belangrijkste levensles: als je iets wil, doe het gewoon. Op je bek ga je altijd wel een keer, daar wordt je hooguit sterker van. Ik ben al vaker een blog begonnen, maar die zag vervolgens nooit het levenslicht. Uitstelgedrag was de grootste boosdoener. Gedachten als ‘het wordt toch niks’ en ‘ik word toch niet gelezen’ zijn doodzonde weet ik nu.

Een betere blog in 2017

Ik ben er ook nog lang niet. Dit is mijn eerste blog en als ik terugkijk naar elke blog die ik hiervoor geschreven heb, zijn er nog zo veel dingen die beter kunnen. Daar zal ik dus in het nieuwe jaar ook hard aan werken. Wie weet krijg ik er wat voor terug, maar jullie krijgen er in ieder geval leuk leesvoer ^^

12 Days of Anime

Dit blog is onderdeel van de blogreeks ‘12 Days of Anime‘. Dit is een traditie onder anime bloggers waarbij er teruggekeken wordt naar het aflopende anime jaar en vooruitgekeken wordt naar het nieuwe jaar. Twaalf dagen lang, tot Eerste Kerstdag.

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.