You are here
Home > Blog > Japans leren met anime: kan dat?

Japans leren met anime: kan dat?

Japans leren korting

Als je een anime fan tegenkomt, dan is er een grote kans dat je diegene allerlei vreemde termen hoort roepen. Ook als je op deze website blogs leest, zul je ze voorbij zien komen. Woorden als “shounen” en “shoujo” zijn bekende termen die horen bij anime en manga, en komen rechtstreeks uit het Japans. Het blijft echter niet bij. “Kawai!” of “Sugoi” wordt geroepen, of wat dacht je van “tsundere”. Dit zijn allemaal woorden die je dankzij anime kunt leren, maar leer je echt Japans als je veel anime kijkt?

Mijn antwoord: nee. Tenminste, niet het Japans dat je moet gebruiken als je op straat niet voor paal wil staan. Ik kijk al ruim 5 jaar anime in het Japans -met ondertiteling- maar mijn kennis van de taal is echt nog zeer beperkt.

“こんいちわ! わたし わ やすみ です”

“Konnichiwa! Watashi wa Yasumi desu”

“Goeiedag! Ik ben Yasumi.”

Zoals je ziet kan ik mezelf voorstellen. Hooguit kan ik verder nog een aantal losse woorden en zinnen spreken, maar een echt gesprek zit er nog niet in.  Dit heb ik echter niet dankzij anime geleerd, maar door middel van zelfstudie waar ik vorig jaar mee begon. Door tijdgebrek heb ik nog geen mogelijkheid gezien om echte lessen te volgen, maar dat weerhield mij er niet van om een begin te maken.

Google is your friend!

Als je even Googled kom je veel handige tools en sites tegen waar dat kan. Destijds kwam ik een download tegen met hiragana. Inmiddels kan ik die redelijk lezen (schrijven is een ander verhaal, ik heb niet bepaald een vaste hand dus dat vind ik nog lastig :P).

Op die manier ben ik er wel achter gekomen dat de Japanse taal helemaal niet zo moeilijk is dan het lijkt. Een nieuwe taal leren is altijd lastig, maar als je eenmaal een basis hebt kom je al een heel eind. Een basis wil zeggen dat je weet hoe een zin is opgebouwd, hoe de taal klinkt en een aantal zinnen en woorden kent die je in een simpel gesprek kunt gebruiken.

TIP: deze 3-delige gratis videocursus is een goede start voor Japans leren.

Japans leren met anime kan wel.

‘Huh, maar net zei je nog van niet?’ hoor ik je denken. Ik spreek mezelf hier misschien ook een beetje tegen, maar ik bedoel het eigenlijk precies andersom. Je kunt anime namelijk gebruiken om het geleerde Japans toe te passen. Al na één lesje Japans zul je merken dat je bepaalde dingen kunt begrijpen zonder ondertiteling.

Je kunt dan bijvoorbeeld naar anime voor kinderen en slice-of-life series te kijken, zoals Sweetness and Lightning. Dit soort series zijn rustiger en minder ingewikkeld dan actieseries zoals Naruto – maak het jezelf niet meteen moeilijk 😉 -.

Als je niet zeker weet waar je ‘raw’ anime (Japans zonder ondertiteling) kunt vinden, neem dan gerust contact met ons op via Twitter of Facebook.

Kijk, lees en luister Japans.

Maak het leren van een taal leuk voor jezelf om gemotiveerd te blijven. Anime is één ding, maar kijk ook eens naar het Japanse nieuws of een willekeurige livestream. Op Niconico live heb je bijvoorbeeld livestreams over anime, muziek, games en andere dingen. Het is heel leuk om er eens een kijkje te nemen.

De website is deels in het Engels, dus het is voor een beginner ook makkelijk toegankelijk. Ik gebruik het graag!

Je verstaat misschien niet alles wat ze zeggen, maar je raakt zo ook gewend aan de snelheid waarin men praat.

Alsjeblieft, korting op online cursus – yay!

Ik heb nu een heel verhaal verteld over hoe ik begonnen ben met het leren van Japans en hoe anime daarbij kan helpen, maar het belangrijkste heb ik nog niet gezegd:

Kotatsu.tv is de eerste partner van Animeazing! En daar ka ik alleen maar enthousiast over zijn, want daar heeft iedereen die Japans wil leren profijt van. Precies vandaag lanceren zij een online cursus Japans voor beginners, en dankzij onze partnerschap krijg je korting.

What’s the deal?

  • 20 lessen Japans
  • Online, dus je hoeft er de deur niet voor uit!
  • 147 euro exclusief de korting <– en het is al goedkoop voor een taalcursus 😉

Rest van de info laat ik over aan Kotatsu.tv.

Japans leren kortingWat moet ik doen?

Ga je het doen? Leuk! Dan wil je vast weten hoe je aan die korting komt.

Dat is SUPER simpel. Gewoon even tijdens het bestellen “ANIMEAZING” invullen bij de kortingscode op hun website.

Let op: je hebt maar tot 26 april aanstaande om je aan te melden, dus wees snel!

Laat ook even een reactie achter, of mail naar info@animeazing.nl als je het gaat doen. Ik ben HEEL benieuwd hoe je de lessen vind 😀

Dit artikel is gesponsord. Animeazing krijgt minimale commissie voor elke bestelling met bovenstaande code.
Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: