Japanse animatie klassiekers tot WO II

Wie nieuwsgierig is naar hoe de Japanse animatie klassiekers eruit zagen, kan dit hele jaar zijn/haar hart ophalen. Er is een website geopend waarop je 64 van de vroegste animaties kunt bekijken. Eén daarvan is het oudste filmpje dat dateert uit 1917. Voor liefhebbers van animatie is dit een unieke kans om zulk oud werk te zien. Lees in dit blog er meer over!

Het National Film Center, van het National Museum of Modern Arts in Tokyo, heeft vandaag de website ‘Japanese Animated Film Classics’ geopend. Hierop kun je verschillende oude animatiefilms van Mitsuyo Seo (Momotaro’s Divine Sea Eagles), Sanae Yamamoto (Hakujaden) en anderen bekijken.

De animatiefilms die hierop te zien zijn, zijn gemaakt tot omstreeks 1947.

The Lazy Fox uit 1941

Een voorbeeld is het filmpje The Lazy Fox (Sanae Yamamoto, 1941) is één voorbeeld van de meer dan 60 bijzondere animatiefilms die je op de site kunt vinden. De Japanese Animation Film Classics site zal tot het einde van dit jaar beschikbaar zijn! Daar ga ik ook gebruik van maken…

Onderin kun je de Engelse ondertiteling aanklikken als die nog niet werken.

Lees meer over de geschiedenis van anime!

Dit blog maakt deel uit van de reeks ‘100 jaar anime’, waarin ik de interessantste feiten uit de geschiedenis van anime met jullie zal delen. Ik ben begonnen bij 1917 en zal eindigen bij het nu, het jaar 2017.

Bron: ANN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.