Japanse kerstliedjes: 5 tips voor tijdens het kerstdiner

Tijdens het kerstdiner is het niet gepast om tv te kijken. Tenminste, ik neem aan dat je dan met de hele familie aan tafel zit te gourmetten. Wat dan wel past: kerstliedjes. Hier zijn wat unieke Japanse kerstliedjes. Deze lijst bestaat uit klassieke Japanse kerstliedjes, covers and bijzondere Vocaloid kerstliedjes. Welke kies je om in die kerst playlist te sneaken?

Sinterklaas is vertrokken en daarmee is mijn zin in kerst gekomen. De kerstboom staat er gezellig bij, dus nu ben ik bezig met het bijwerken van mijn YouTube kerst afspeellijst. Zoals je wel kunt raden, bestaat die afspeellijst voornamelijk uit Japanse liedjes. Ik bedacht me dat het wel leuk zou zijn om enkele van mijn favoriete kerstliedjes met je te delen.

#1: Sou – Merry Christmas Mr. Lawrence

Merry Christmas Mr. Lawrence is een pareltje van een kerstliedje dat oorspronkelijk een pianostuk is van Ryuichi Sakamoto. En zoals de naam doet vermoeden; inderdaad, het is vernoemd naar de film uit 1983. In die film speelde Sakamoto naast David Bowie.

Hikaru Utada maakte een versie van Merry Christmas Mr. Lawrence met zang. Een erg lekker nummertje. Helaas lukte het me niet om een video te vinden op haar officiële account. Daarom in plaats daarvan deze eveneens fijne cover door de zanger Sou.

#2: SEKAI NO OWARI – Silent Night

Silent Night van SEKAI NO OWARI is niet alleen mooi om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Deze muziekvideo maakt je hart vast lekker warm deze dagen.

#3: Yamashita Tatsuro – Christmas Eve

‘Christmas Eve’ is een kerst klassieker die in Japan veel te horen is rond deze tijd. Het is geschreven en gezongen door Tatsuro Yamashita. En ik moet zeggen…het is inderdaad een ontzettend gezellig liedje.

#4: Amatsuki – Present

Amatsuki is één van mijn favoriete Japanse artiesten en hij geeft ons ieder jaar een nieuw kerstliedje. Ook dit jaar heeft hij er weer een gepubliceerd. Zijn plezierige stem en de lieve songtektst doen je hart vast meteen smelten.

#5: After the Rain – Black Christmas

Genoeg gehad van de romantische (cheesy?) kerstliedjes, dan heb ik hier nog een pittige voor je. Black Christmas van After the Rain vind ik heel cool. De tekst hiervan is lekker duister, dus als je daar van houdt is dit een aanrader. Net als Nightmare Before Christmas is dit ook geschikt voor Halloween 😉

Complete afspeellijst met Japanse kerstliedjes

Op YouTube heb ik een complete afspeellijst gemaakt met Japanse kerstliedjes. Bewaar hem op je account, want ik vul de lijst steeds bij.

Ik wens je alvast een gezellige kerst!


Like je dit?

Laat het ons weten! Dat kun je doen op verschillende manieren:

Laat je ook een reactie achter? Thanks!

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eline
5 maanden geleden

Leuke post! Ik heb m’n kerst-playlist weer iets meer een Japans tintje gegeven dankzij dit lijstje 😀

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers liken dit: