Kagerou Daze vol. 2: A Headphone Actor

Wat doe je als de wereld vergaat en er maar één plek is waar je naar toe kan? Juist. Dan ga je heel rennen. Het tweede deel van de Kagerou Daze light novel serie komt met een duizelingwekkend tempo uit de startblokken. Heel anders dan het eerste deel. Wat ik er nou van vond lees je in dit review over A Headphone Actor.

“…It is with heartfelt regret that…by the…today…the Earth will…to an end.”

A Headphone Actor is het tweede deel in de light novel reeks van multimedia producer Jin. Ook wel bekend als de Vocaloid producer Shizen no Teki-P. Dit boek centreert zich rond het liedje met dezelfde titel.

En nog twee andere nummers in het Kagerou Project vormen de kern: Yuukei Yesterday en Retrospect Forest (Kuusou Forest). En als je die beluistert, dan kan je je voorstellen dat het verhaal in een hogere versnelling is gezet.

Het leven van een topgamer is zwaar.

Takane Enomoto’s leven is bizar. Ze leidt een dubbelleven als legendarisch gamer, wat ze naarstig geheim wil houden voor de mensen in haar omgeving. Daarnaast gaat ze naar school met slechts één andere student in haar klas. Hij – Haruka – is in haar ogen een leeghoofd. Ze is bijna jaloers dat hij zich nergens druk om maakt. In tegenstelling tot haar. En hij is aardig. Zij niet, en dat vind ze zelf ook.

Tenslotte is hun leraar ook niet echt te vertrouwen. Hij spendeert het budget voor het schoolfestival aan een griezelig object. Takane ziet het festival dus al helemáál niet meer zitten. Toch weet het drietal met een geniaal idee te komen.

Maar kan haar geheim bewaard blijven?

Wie is de Mekakushi-dan?

Ondertussen bezoekt Shintaro samen met de Mekakushi-dan een pretpark in de bossen. Niet vrijwillig uiteraard. Het liefst zou hij door de grond willen zakken of zo.

Het vreemde gezelschap roept heel veel vragen op. Antwoorden komen niet. Ook niet op de vraag wat Takane en Haruka nou precies betekenen voor het verhaal.

Feit blijft wel dat de opeenstapeling mysteries rondom de Mekakushi-dan ervoor zorgen dat je blijft lezen.

Weinig uitleg.

Tot nu toe spelen zich allerlei gebeurtenissen af, maar uitleg is er nauwelijks. Wat zijn die mysterieuze krachten die sommige personages schijnen te bezitten?

En wat is het toch met de vervelende hoofdpersonages personages. Ik vind Shintaro en Takane allebei ontzettend irritant. Heel egocentrisch en gemeen, Takane zeker. Het levert grappige dialogen op, maar ze halen vaker het bloed onder mijn nagels vandaan.

Dan vind ik Kido en Kano van de Mekakushi-dan leuker. Veel kom je echter niet over ze te weten in dit deel. Ik hoop dat ze verder in de serie meer aandacht zullen krijgen.

Coole illustraties van Sidu.

Sidu is een bekende illustrator, animator voor diverse Vocaloid nummers. Maar ze is vooral bekend geworden dankzij de music video’s voor Kagerou Project.

Zij illustreert ook de kaft en de afbeeldingen in de boeken. Ik vind haar stijl heel tof. De illustraties weergeven een aantal grappige en intense stukken uit het verhaal.

En maar verder lezen…

Ondertussen ben ik alweer begonnen in het derde deel van Kagerou Daze. Dat zegt misschien wel genoeg. Tot nu toe vind ik het een boeiende light novel serie en ik ben heel benieuwd wat het nog meer op mijn bord legt.

Binnenkort volgt dus de derde review van Kagerou Daze…

Deel 1 gemist? Klik hier! Of ga door naar deel 3.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: