Kagerou Daze vol. 4: The Missing Children

Het vierde deel in de light novel serie Kagerou Daze heet The Missing Children. Het verhaal begint steeds serieuzere vormen aan te nemen, waardoor het moeilijker wordt om te stoppen met lezen. In dit review vertel ik je waar dit deel over gaat en wat ik ervan vond. Uiteraard zonder spoilers.

Het verhaal van The Missing Children volgt iemand die wakker wordt in een donkere grot. Een naam wordt niet direct genoemd. Die persoon ontmoet daar een pratende slang die een reeks confronterende vragen stelt:

Wie is zij? Wat doet ze daar? En vooral: wat is ze?

Vragen waar ze geen antwoord op kan geven. Ze wordt een “monster” genoemd door de “mensen” die haar dreigen te doden. Ze leert al snel wat “brand” of “pijn” betekent, maar weet niets over zichzelf.

Niet van deze wereld.

Dat ze niet iets is van deze wereld is, heeft ze echter vrij snel door. Haar nieuwsgierigheid beweegt haar om op een heuvel in een bos te gaan wogen. Ver weg van de mensen af, denkt ze. Ze wil er een huis bouwen, maar in haar eentje lukt dat niet.

Wanneer een jongeman uit het nabijgelegen dorp verschijnt, is ze in eerste instantie verafschuwd. Ze wil niets met mensen te maken hebben. Maar ze dwingt hem uiteindelijk om een huis voor haar te bouwen.

Wat de connectie van dit verhaal is met die van de Mekakushi-dan, kom je in dit boek achter.

Aangezien het nummer dat bij dit verhaal hoort, heel veel verklapt, voeg ik het dit keer niet toe in deze review. Ben je nieuwsgierig (het is heel triest šŸ™ ), dan kun je hier klikken. Op eigen risico natuurlijk šŸ˜›

Lees de reviews van de overige Kagerou Daze delen eerst, als je dat nog niet gedaan hebt:

Weinig toe te voegen; gewoon verder lezen!

Ik heb eigenlijk maar weinig toe te voegen aan dit review. Kagerou Daze blijft een interessante serie om te lezen en dit deel stelt daarin niet teleur. Sterker nog. Het doet er een schepje bovenop.

In The Missing Children kom je eindelijk meer te weten over de achtergrond van Ć©Ć©n van de hoofdpersonages. En dat blijkt ook de sleutel te zijn tot de rode draad van de hele serie.

Dit is ook wel fijn, omdat je na het lezen van deel 4 een aantal vragen beantwoord krijgt.

EĆ©n ding is wel zeker: er is nog veel dat we niet weten. Daarom is verder lezen de enige manier om alle antwoorden te krijgen.

Langzaam worden de mysteries ontrafeld.

Het is nog maar een begin, maar de mysteries worden langzaam ontrafeld. En dat wordt met veel detail en boeiende woordkeuze gedaan. Wat dat betreft verandert er weinig, en dat is een goed teken.

Uiteraard ben ik meteen verder gegaan in deel 5…

Interesse in deze light novel? Je kunt dit deel en ook de andere delen bestellen bij Bol.com!

(Dit blog bevat een sponsored link)

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.