Kagerou Daze vol. 3: The Children Record

In het derde deel van de light novel serie Kagerou Daze, The Children Record lijkt het erop dat het verhaal nu pas echt gaat beginnen. Het wordt spannender en houdt mij in zijn greep. Ik kan niet wachten om het volgende deel te lezen. Maar eerst het review!

Vorige week nog las ik deel 2 van Kagerou Daze en ik kon niet wachten om verder te lezen. In het huidige deel beginnen de verhaallijnen van de verschillende personages eindelijk samen te komen. En dat betekent nog meer mysteries en spannende wendingen in het verhaal.

Het nummer Children Record wordt gezien als de ‘opening track’ van de Kagerou Project muziekserie. Ook Kagerou Daze, het toffe Konoha’s State of the World en Moon-Viewing Recital maken deel uit van dit verhaal.

Bommetje vol dus…

Op date met je grote liefde.

The Children Record introduceert ons aan maar liefst drie nieuwe personages: Hiyori, Hibiya en Konoha.

Hibiya is een 12-jarige jongen woonachtig op het platteland. Hij heeft een oogje op het meisje Hiyori. Echter, is zij – om het nog zacht te zeggen – een egocentrische, haast sadistische trut. Daarnaast is ze de dochter van een belangrijke familie en dus onbereikbaar voor een jochie als hij.

Zijn geluk kan niet op wanneer nota bene zij hem vraagt om weg te vluchten naar de grote stad. Hij heeft er altijd van gedroomd om naar de stad te gaan. Ook wil hij dolgraag een mobiele telefoon. En nog beter: hij gaat samen met Hiyori!

Het had zo’n leuke dag moeten worden…

Eenmaal op de plaats van bestemming doet een vreemde slungel de deur open: Konoha. Een jongen van weinig woorden, die de hele tijd met zijn hoofd in de wolken lijkt te leven. Zijn gezicht toont amper emoties.

Toch is Hiyori onder de indruk van de witharige figuur. Tot grote ergernis van Hibiya. Dan blijkt ook nog eens het warenhuis ‘wegens omstandigheden’ gesloten. Een alternatief is er niet, want het is Obon. Ach ja, samen met Hiyori naar een kerkhof gaan is ook niet zo erg.

Dat is echter het laatste uitje dat hij met Hiyori kan maken. Er staat namelijk iets vreselijks te gebeuren…

Een vreemd ziekenhuisbezoekje.

Na het hectische uitje naar het pretpark, denkt Shintaro alles wel gehad te hebben. Het is nog maar een dag geleden sinds het incident in het warenhuis en de volgende vreemde situatie dingt zich aan.

Ene dwingt hem een ambulance te volgen – want hij moest haar (lees: zijn telefoon) afgeven aan de jongeman die met de patiënt mee gaat. Het wordt er ook niet beter op wanneer de patiënt vervolgens uit het ziekenhuis probeert te ontsnappen.

Vl.nr.r: Hiyori, Hibiya, Konoha, Momo, Shintaro, Ene, Kido, Marie, Seto en Kano. Made by: Kokonose-san

Verhaal krijgt een duw vooruit.

Met deze gebeurtenissen wordt de route vrijgemaakt voor de rode draad van Kagerou Daze. Eindelijk wordt er meer verteld over de verschilende krachten die Momo en de Mekakushi-dan beschikken.

Mede doordat Hibiya een nieuwe kracht ontwikkelt – wat de aandacht van de Mekakushi-dan trekt natuurlijk – worden ook andere dingen in gang gezet.

Zo gaat Momo op pad om Hibiya te helpen in zijn zoektocht naar het verdwenen meisje dat met hem was. Dat geeft ook een aantal belangrijke aanwijzingen richting de mysteries rond een aantal andere gebeurtenissen. Allicht heeft Momo dat nog niet in de gaten, maar de onderbuik gevoelens van de lezer worden gevuld.

Daarbij wordt Shintaro geconfronteerd met herinneringen die hij twee jaar heeft weggestopt.

Meer vragen dan antwoorden, maar spannend is het wel…!

Wat ik erg goed vind aan het verhaal zijn de verschillende perspectieven waaruit het verteld word. Doordat personages in de ik-vorm vertellen, krijg je inzicht in hun gevoelens en gedachten. Ook ga je meedenken over situaties.

Kagerou Daze toont zich daarmee als een uitstekende mysterie light novel. Het is spannend. In The Children Record worden een aantal belangrijke antwoorden gegeven, maar daar komen dan gelijk weer tien nieuwe vragen bij.

Hints.

Doordat ik het verhaal een beetje ken dankzij de anime Mekakucity Actors, weet ik hoe het verhaal enigszins verloopt. Toch lijkt het verhaal ook een beetje anders te lopen. Ik weet het niet. Heel goed herinner ik me de anime niet.

Tegelijkertijd is Kagerou Daze niet geheel onvoorspelbaar. The Children Record ‘dropt’ nog een aantal andere hints voor de lezer. Ik heb een aantal theorieën in mijn hoofd over het verloop van het verhaal.

Het enige wat rest is erachter komen welke van die theorieën kloppen. Of misschien zit ik er helemaal naast. Ik kan in ieder geval niet wachten om het volgende deel te pakken.

Tip: de Kagerou Daze light novel reeks is te koop bij Bol.com. Zelfs als e-book 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.