Kimi No Na Wa is een grote hit in Japan

De nieuwe animatiefilm van Makoto Shinkai Kimi No Na Wa – Your Name is in een maand tijd de grens van 10 biljoen Yen (88 miljoen Euro) gepasseerd. Het is daarmee de eerste niet-Ghibli film die dit bereikt heeft. Kan jij, net als ik, niet wachten op de internationale release?

“BOEM”. Daar is een nieuwe animatie filmhit die je niet mag missen. Sinds de Japanse première op 28 augustus heeft Kimi No Na Wa zelfs meer opgebracht dan Shin Godzilla. Wat dit gaat betekenen voor de Japanse animatie industrie? In ieder geval dat we de gepensioneerde Hayao Miyazaki (75) niet te veel hoeven missen.

Zoals je weet ben ik een fan van Shinkai’s animatiefilms. Niemand hoeft mij te vertellen dat Kimi No Na Wa een schitterende film moet zijn. De internationale release zal binnenkort uitrollen. Het kan voor mij niet snel genoeg gebeuren!

Makoto Shinkai maakt herkenbare tienerfilms

In Kimi No Na Wa gaat over een jongen en een meisje. De één droomt over het leven in de grote stad, de ander verlangd naar het rustige plattelandsleven. Op een dag zijn hun zielen verwisseld in elkaars lichaam. Het resultaat is een verhaal over twee jongeren die op zoek zijn naar hun plek op deze wereld.

Alle animatiefilms van Makoto Shinkai hebben tieners in de hoofdrol met een vergelijkbaar thema. Ook Kimi No Na Wa is daar geen uitzondering in. Shinkai zelf geeft aan dat zijn films ook op deze doelgroep gericht zijn.

“Er zijn er veel die zich gestresst voelen wanneer hun leven alleen draait om school of hun thuis, daarom wenden zij zich tot het lezen van manga of romans, en het spelen van (video) games. Ik wil creëren voor de jonge generatie die ernstige behoefte hebben aan zulke verhalen,” bron: The Japan Times.

Your Name heeft binnenkort de Nederlandse première!

Meer over Kimi no na Wa en Makoto Shinkai

Bewaren

Bewaren

6 reacties

  1. Kimi no Na wa schreef:

    Er is een screener te streamen op het internet. Google wijst je de weg. De kwaliteit is goed en er wordt Engelse ondertiteling gebruikt.

    Dat neemt niet weg dat ik hoop dat de film vlot in de bioscoop vertoond wordt.

  2. Kinako schreef:

    Ik wil deze film zo, zo, zo graag zien, maar ik weiger om dit te doen in slechte kwaliteit. Ik kan niet wachten op de internationale release!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.