You are here
Home > Blog > Kitsu: social mediaplatform voor otaku

Kitsu: social mediaplatform voor otaku

kitsu library

Als je lang genoeg anime kijkt en manga leest, heb je vast behoefte aan een website waarop je makkelijk kunt bijhouden waar je bent gebleven. Ook is het leuk om door andermans lijstjes te scrollen. Nu is er iets nieuws: Kitsu, een soort social media platform voor anime fans. Wij hebben er eens rondgesnuffeld.

De anime fan community is één van de gezelligste, kleurrijkste en community’s die er is. Althans, dat vind ik dan. Ik hang graag rond op anime tracking sites zoals MyAnimeList en in Facebook groepen (Anime Fans Nederland), want jammer genoeg kan je niet áltijd naar conventies. Hoewel ik doorgaans meer een toeschouwer ben dan een actieve participant in discussies, vind ik het toch altijd leuk om met mensen in contact te komen en te praten over mijn favoriete interesses.

Natuurlijk heb je overal mensen die je vervelend kunt vinden, maar over het algemeen gaat elk gesprek of opmerking gepaard met een knipoog en een glimlach. Dat is in deze tijden meer dan welkom.

Kitsu is interactief platform waar je jouw favoriete anime deelt.

Er zijn veel verschillende websites waar je je kunt aanmelden. De één is fan van MAL, de ander van Anime Planet. Mijn favoriet is tot nu toe Anime News Network, omdat het gewoon fijn is om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.

Nu is er een nieuwe website bij, die jouw keuze voor een anime tracking site nog lastiger heeft gemaakt. Die website is Kitsu.io -voorheen Hummingbird.me-. De onmiddelijke blikvanger hier is de homepagina, die doet denken aan Twitter met de steeds vernieuwende berichtenfeed.

Het wereldje van de anime community heeft nu een eigen social media platform! De website is nog in ontwikkeling, want functies, zoals het maken van groepen, moeten nog worden toegevoegd. Maar het begin mag er zijn.

kitsu
Kitsu homepagina

Wel een beetje jammer is de reclame die ze, net op de dag dat ik dit blog schrijf, hebben toegevoegd. Vooral de horizontale balk op de homepagina, vind ik persoonlijk enorm storend.

Overzichtelijke bibliotheek en….husbandos.

husbando kitsu
Kies je husbando (of waifu)!

De ‘Library’, je anime en manga bibliotheek, is overzichtelijk en je kunt de lijst van een andere tracking site gewoon importeren. Handig! (behalve als er een bug in zit) Je profiel heeft ook het meeste weg van een social media profiel, waarop je jouw eigen activiteiten op kunt terugzien.

Natuurlijk kun je laten zijn welke series en personages jouw favorieten zijn, en kun je zelfs een ‘husbando’ of ‘waifu’ in je profiel toevoegen.

Ben jij er ook bij?

Heb jij (na dit blog) ook een account op Kitsu? Volg het Animeazing team:

Bewaren

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: