Leestips: koninklijke manga voor op de vrijmarkt.

De meivakantie is ideaal om lekker wat anime te kijken of een stapel manga te lezen. Of heb je alles al uitgelezen? Voor Koningsdag heb ik een aantal koninklijke manga’s voor je op een rijtje gezet in de vorm van leestips.

Een manga is makkelijk mee te nemen in je tas. Ideaal als je op de vrijmarkt staat en je even geen klanten hebt. Je kunt dan beter iets te doen hebben. Aangezien er heel veel verschillende onderwerpen zijn, is het geen verrassing als er manga’s zijn die gaan over royalty’s.

Dit zijn vaak romantische of avontuurlijke verhalen, zoals die in deze lijst!

Soredemo Sekai wa Utsukushii

Soredemo koninklijke manga

Prinses Nike van het Rain Dukedom moet trouwen met de afschrikwekkende koning van het Sun Kingdom. Hij zou de wereld in drie jaar tijd hebben veroverd. Eenmaal daar ontdekt ze dat Zijne Majesteit Livius Orvinus Ifrikia nog maar een kind is!

Lees de manga hier

Deze manga heeft ook een anime gekregen.

Akagami no Shirayukihime

chap_51

In deze sprookjesachtige shoujo manga speelt een koninklijke familie een grote rol in het verhaal. Niet alleen is de wederhelft van het hoofdpersonage Shirayuki een prins, maar heeft het verhaal ook veel aandacht voor het wel en wee in het kasteel.

Lees de manga hier

Over de anime heb ik onlangs deze recensie geschreven.

Akatsuki no Yona

Prinses Yona wordt door haar neef van het kasteel gejaagd, nadat hij eerst ook nog haar vader heeft vermoord. Deze traumatische gebeurtenis is het begin van een bloedstollend avontuur dat nog niet voorbij is, maar absoluut de moeite waard is om te lezen.

Lees de manga hier

Princess Diana

Deze manhua (strips van Chinese komaf) gaat over de Britse prinses die we allemaal wel kennen.

Lees de manga hier

One-shots

Mocht je liever korte manga’s willen verslinden morgen, dan heb ik hier ook nog een lijstje one-shots voor je met een koninklijk thema. Leef je uit!

Ik wens je veel leesplezier!

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: