Kuma Anime Film Festival – een hele dag anime films kijken!

Lieve lezer, ken jij het Kuma Anime Film Festival al? Het is een leuke reden om naar Brugge af te reizen. Dit bijzondere eendaagse filmfestival geeft aandacht aan anime films. Daar heb ik natuurlijk ook wel oren en ogen naar! Ontdek meer in dit artikel!

Op deze website geef ik graag speciaal aandacht aan bioscoopvertoningen van anime films, of filmfestivals die anime laten zien. Dit doe ik omdat ik meer anime screenings wil aanmoedigen. Ik vind het namelijk super gaaf om anime op het grote witte doek te zien! Dat geeft een hele andere ervaring dan anime kijken op je tv thuis – dit zijn we wel gewend. Tot nu toe ging het alleen over evenementen in Nederland. Dit keer richt ik mijn ogen echter op onze vriendelijke zuiderburen voor het Kuma Anime Film Festival.

Het festival

Het Kuma Anime Film Festival vindt plaats in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Op donderdag 1 november 2018, om precies te zijn. Het centrale thema van deze derde editie is Japanse Mythologie en Folklore. Vertoningen van prachtige films zoals Castle in the Sky (1986, Hayao Miyazaki), Spirited Away (2001, Hayao Miyazaki)en Mary and the Witch’s Flower (2017, Hiromasa Yonebayashi).

Tevens staan er twee interessante lezing over de anime cultuur in het programma. Over de ontstaansgeschiedenis van anime (daar hebben wij ook een reeks blogs over geschreven) en Japanse mythologie en folklore in anime. Deze lezingen zijn in het Nederlands.

De films

Zoals ik al eerder vertelde, zijn er een aantal Studio Ghibli films te zien. Ook Arrietty en The Tale of Princess Kaguya staan op het programma. Voor liefhebbers van science fiction is er ook Ghost in the Shell en Steamboy. Voor ieder wat wils dus.

Op onze Anime Bioscoop Agenda vind je een compleet overzicht van de filmvertoningen, inclusief de tijden! Bekijk ook onderstaande filmtrailers voor een opwarmertje:

Mary and the Witch’s Flower

Spirited Away

Castle in the Sky

Steamboy

Kuma Anime Film Festival in het kort:

Derde editie, donderdag 1 november 2018

Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Brugge

Meer info en online tickets via www.kumafest.be!

Vergeet niet onze bioscoop agenda te bekijken. Hier staat een overzicht van alle filmvertoningen.

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.