KyoCon: trek je cosplay aan voor het goede doel!

Hou je van cosplay en wil je graag meewerken aan een goed doel? Dan graag even aandacht! Er wordt namelijk op 14 oktober een leuk cosplay evenement georganiseerd bij Willem Twee in Den Bosch. Hierbij wordt er geld ingezameld voor de Stichting Lezen & Schrijven!

Wanneer je manga leest of anime met ondertiteling kijkt, is lezen vanzelfsprekend. Dit is jammer genoeg niet voor iedereen zo. Er zijn veel analfabeten en daar wordt tijdens dit evenement aandacht voor gevraagd.

KyoCon wordt georganiseerd door studenten van de ACI CE IEMES. Dat staat voor Commerciële Economie – International Event Music Entertainment Studies. Dat is een opleiding waarbij je leert om nieuwe producten in de evenementen, muziek en entertainment business op de markt te zetten.

Divers programma met muziek en competities

Bezoekers worden aangemoedigd om in cosplay te komen. Je kunt meedoen aan een cosplay competitie en er is een lipsync battle, waarvoor je jezelf nu al kunt opgeven via hun website. Uiteraard zijn bezoekers zonder cosplay ook van harte welkom.

“De locatie ligt in een industrieel gebied, een prima locatie voor cosplayfotografie,” zegt Gwendolyn Stoffels, één van de organisatoren

Tussen de competities en het dansen door kunnen bezoekers informatie krijgen en daarnaast kunnen ze donaties doen.

Sponsoren

KyoCon heeft diverse sponsors, naast Deshima Sounds ook Abunai!, Stichting Tomo, NishiCon en Albert Heijn Overture Bliksembos. De winst die tijdens het evenement wordt opgehaald, wordt gedoneerd aan Stichting Lezen & Schrijven.

Mijn dank gaat uit naar AVO Magazine voor het tippen van dit evenement. Het Japan-gerelateerde webmagazine behoort ook tot één van de sponsors.

KyoCon cosplay conventie met competities en muziek.

Waar en wanneer

KyoCon vind plaats op zondag 14 oktober vanaf 12:00u bij Willem Twee in Den Bosch. Voor de entree betaal je € 6,00.

Kijk voor meer informatie en het exacte adres op de website van KyoCon! Of check social media:

Facebook: KyoCon@MusicEvent2018

Instagram: kyo.con2018

Bron: persbericht via AVO Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.