Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Lente 2020 voorbeschouwing: corona crisis overleven met nieuwe anime!

Lente 2020 voorbeschouwing anime kijktips

Het is weer tijd voor de Lente 2020 voorbeschouwing. Welke nieuwe anime zijn de moeite waard om te checken? Nenya en Yasumi nemen een kijkje en delen een selectie tips. We moeten zo veel mogelijk binnen blijven, dus het is geen verkeerd idee om extra veel anime te kijken. Wat dacht je van een nieuwe Digimon Adventure serie met Tai, Matt en alle andere?! Laat je weten welke series jij kijkt?

Eindelijk is het lente! De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt en…we moeten binnen blijven. COVID-19, oftewel Corona (Rona voor intimi) heeft alle plannen voor de komende tijd geannuleerd. Concerten, festivals, bioscoop premières, conventies…alles staat stil. Het is voor een goed doel: zo veel mogelijk voorkomen dat het virus zich verspreid. Het is niet leuk, maar blijf alsjeblieft binnen en ga alleen naar buiten voor het hoog nodige.

Gelukkig is er anime. De lente is begonnen, en dat betekent dat er weer een flinke lading nieuwe series is. Je hebt nu meer tijd om ze allemaal te bekijken, maar toch denken we dat het handiger is om tips door te lezen om gelijk voor de beste keuze te gaan. Wij hebben de series op een rij gezet, waarvan we denken dat ze must sees zijn!

[Yasumi’s keuze #1] Tower of God

Tower of God is een anime gebaseerd op de Koreaanse webtoon van SIU. De serie gaat over de jongen Twenty-Fifth Bam, die onder een mysterieuze toren leeft. Zijn enige vriendin is Rachel. Wanneer ze de toren in verdwijnt, besluit hij haar te volgen. De toren heeft op elke verdieping een uitdaging, die hij in zijn zoektocht moet overbruggen.

De webtoon heb ik zelf nog nooit gelezen, dus ik ga de serie kijken zonder enige voorkennis. Mijn interesse is vooral gepakt door de trailer. De designs zien er uniek uit en de muziek klinkt al geweldig (van Kevin Penkin, bekend van Made in Abyss).

DEMOGRAFIE: 12+ – GENRE: actie, avontuur, mysterie – STUDIO: Telecom Animation Film – REGIE: Takashi Sano – Streamt op: Crunchyroll

[Nenya’s keuze #1] Fruits Basket seizoen 2

Mijn grote lente-klapper is Fruits Basket seizoen 2, Fruits Basket is voor mij de allereerste anime die ik ooit gezien heb (de oude versie) en heeft altijd een speciaal plekje gehad in mijn anime lijst.

De eerste aflevering is inmiddels een feit en ik ben ontzettend blij dat Machi en Kakeru, voor altijd nu, in vloeiend beeld op mijn netvlies staan gebrand. Natsuki Takaya is niet alleen de bedenkster van Fruits Basket, voor de complete serie is ze uitvoerend producent, seizoen 1 liet dat al heel goed zien.

Laten we hopen dat de rest van seizoen 2 net zo’n achtbaan gaat worden!

DEMOGRAFIE: 12+ – GENRE: romantiek, drama, komedie – STUDIO: TMS Entertainment – REGIE: Yoshihide Ibata – Streamt op: Wakanim

[Yasumi’s keuze #2] Listeners

Listeners is een anime die zich afspeelt in een wereld waarin muziek nauwelijks nog bestaat. Het verhaal begint wanneer de jongen Echo Reck een mysterieus meisje ontmoet dat een audio-jack in haar lichaam heeft. Welk muzikaal avontuur zal hij met Myuu beleven?

De anime is mede gecreëerd door de Vocaloid producer JIN, die bekend van Kagerou Project (waarop o.a. de anime Mekakucity Actors gebaseerd is). Ik ben heel benieuwd wat hij nu weer gemaakt heeft met deze anime.

DEMOGRAFIE: 12+ – GENRE: muziek, sci-fi, actie – STUDIO: MAPPA – REGIE: Hiroaki Andou – Streamt op: Wakanim

[Nenya’s keuze #2] Bungo and Alchemist – Gears of Judgement

Stel: Jij bent een beroemde Japanse historische schrijver en je waant je ineens in je eigen geschreven verhaal maar je weet het zelf niet en je verhaal gaat een klein beetje op de schop. Een andere beroemde Japanse schrijver komt je redden en vraagt je aan te sluiten bij zijn groep om andere schrijvers ook te redden van naderend onheil.

Alle schrijvers genoemd in de anime hebben ook echt bestaan in Japan en staan daar waarschijnlijk op een of andere leeslijst voor school. Daarom denk ik dat deze anime vooral de Japanners zal aanspreken, maar na het zien van de eerste aflevering ben ik toch enthousiast… het oog wil immers ook wat.

DEMOGRAFIE: 12+ – GENRE: actie, avontuur, fantasie – STUDIO: OLM – REGIE: Odahiro Watanabe – Streamt op: ??

[Yasumi’s keuze #3] Sing “Yesterday” for Me

Rikuo Uozumi heeft na het afronden van zijn opleiding geen ambitie voor zijn leven, en neemt een baan in een supermarkt. De dagen gaan voorbij tot hij zijn ex-vriendin tegenkomt, maar vooral dankzij een ongewoon meisje met een raaf als huisdier.

Ik hou van slice-of-life series, helemaal wanneer er een vleugje romantiek en drama tussen zit. Na het zien van de eerste minuten in een lange trailer, ben ik ervan overtuigd dat ik dit leuk zal vinden.

DEMOGRAFIE: 12+ – GENRE: romatiek, drama, slice-of-life – STUDIO: Doga Kobo – REGIE: Yoshiyuki Fujiwara- Streamt op: Crunchyroll

[Nenya’s keuze #3] My Next Life As a Villainess: All Routes Lead to Doom!

Jij speelt in je vrije tijd een Otome Game en word plots wakker in het lichaam van een van de personages uit dat spel, niet de hoofdpersoon maar de slechterik die normaal gesproken verbannen wordt of opgesloten aan het eind van het spel.

Nu is het aan jou om ervoor te zorgen dat jij juist een gelukkig einde krijgt en het hoofdpersonage niet!? De omgekeerde wereld in deze Harem/ Isekai gouden formule zorgt voor een knotsgekke anime. Je zal maar weten wat er allemaal met je gaat gebeuren en ondertussen wanhopig proberen om je route te wijzigen!

DEMOGRAFIE: 12+ – GENRE: romantiek, komedie, fantasie – STUDIO: Silver Link. – REGIE: Keisuke Inoue – Streamt op: Crunchyroll

[Yasumi’s keuze #4] Digimon Adventure (2020)

Een nieuwe versie van Digimon Adventure is begonnen. Taichi is weer een leerling op de basisschool. Hij leert Agumon, de andere Digidestined zoals Sora en Yamato (Matt), en natuurlijk de andere Digimon opnieuw kennen. Deze serie speelt zich af in 2020.

Een nieuwe Digimon serie! Ook al ben ik nu volwassenen, je kunt me er wel voor wakker maken. Naast Yu-Gi-Oh mijn favoriete jeugdserie … als ik moest kiezen tussen kamp Pokémon of kamp Digimon, dan was ik onbetwist in kamp Digimon! Ik was als kind verliefd op Matt en zijn maatje Garumon. Wat je er ook van vind, ik ga mijn jeugd herbeleven met deze serie <3

DEMOGRAFIE: kinderen – GENRE: fantasie, actie, avontuur – STUDIO: Toei Animation – REGIE: Masato Mitsuka- Streamt op: Crunchyroll

[Nenya’s keuze #4] Millionaire Detective: Balance: UNLIMITED

Een sjofele detective moet samenwerken met een detective die behalve heel glad ook ontzettend rijk is… Denk snelle auto’s, veel, heel veel geld en nog meer geld. Sla ook zeker de intro niet over want die ziet er uit als een James Bond opening. 

Klassieke opzet van tegenpolen trekken elkaar aan. Het is vooral het ontwerp van de actie scènes en de snelle dialogen die mijn aandacht trekken bij deze serie. Ik betrapte me er verschillende malen op dat ik zat te grinniken om de bizarre situaties waarin ze terecht komen en dat was nog maar 1 aflevering.

DEMOGRAFIE: 12+ – GENRE: mysterie – STUDIO: CloverWorks – REGIE: Tomohiko Itou – Streamt op: Crunchyroll

https://www.youtube.com/watch?v=NQLTekb4eY8

Anime uitgesteld door COVID-19

Het coronavirus zorgt er helaas ook voor dat enkele anime zijn geannuleerd. Hierdoor moeten we bijvoorbeeld wachten op de nieuwe seizoenen van Sword Art Online: Alicization – War of Underworld en My Teen Romantic Comedy SNAFU. Hier kun je een mooi overzicht vinden van alle series die voorlopig zijn uitgesteld.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste anime nieuws en blogs? Volg Animeazing.nl op social media ^.^


Dat was het weer!

Vond jij dit leuk? Het grootste compliment is een fooi! Deze website draait op passie en plezier, maar het onderhouden van een website kost geld. Dankzij jouw bijdrage kunnen we Animeazing.nl elke dag ietsje beter maken. Dankjewel o((>ω< ))o


Like onze Facebook pagina of volg ons Twitter.

Wil je nog iets kwijt? Reageer hier beneden!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: