Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Lente Anime Preview 2019 – Fruits Basket remake en vrolijke kappa!

Lente anime preview 2019

Het is weer de tijd van prachtige kersenbloesem. Warmere temperaturen en de natuur oogt groen en fris. Het is ook de tijd van het tweede seizoen van One Punch Man, een remake van Fruits Basket en onschuldige kappa. Na de scheiding van Crunchyroll en Funimation is het weer een stukje lastiger geworden om legaal anime te volgen. Zeker in kleinere Europese landen zoals Nederland of Slowakije. Toch is het mij weer gelukt om de Lente Anime Preview 2019 samen te stellen!

Momenteel ben ik een aantal dingen aan het uitproberen op het gebied van legaal anime streamen. Zo heb ik een VPN verbinding zodat ik series kan kijken die geblokkeerd zijn. Daarnaast heb ik begin dit jaar al een abonnement genomen op Amazon Prime om de service te testen. Daar wil ik later nog wel een woordje over kwijt, want het is alles behalve de moeite waard. Ik hou het nog tot het einde van Dororo. Die serie is gewoon geweldig! Dororo en The Rising of the Shield Hero zijn de twee restjes van het winter seizoen. Absolute aanraders!

Dit blog gaat echter over de series die deze lente van start gaan. Hierbij een overzichtje van mijn keuze voor dit seizoen!


Fruits Basket 2019

Van alle aankondigingen voor dit voorjaar, keek ik het meeste uit naar Fruits Basket. Dit was één van de eerste shoujo series die ik keek toen ik anime ontdekte. Dat is al meer dan 10 jaar geleden. Ik heb veel dierbare herinneringen aan deze serie, vooral omdat er veel leuke personages in zitten.

Tohru is een meisje dat na het overlijden van haar moeder, in een tentje woont. Het huis van haar grootvader wordt gerenoveerd, dus is dit haar tijdelijk onderkomen. Dan hoeft ze tenminste haar school niet te missen. Ze komt er achter dat ze haar tent heeft opgezet in de achtertuin van de Souma’s. Onder andere haar aantrekkelijke Yuki Souma woont er. Ze ontdekt hun geheim: ze transformeren in een dier uit de Chinsese dierenriem zodra ze worden aangeraakt door iemand van het andere geslacht.

De eerste anime kwam uit in 2001 en is een shoujo klassieker. Tot nu toe doet de eerste aflevering daar eer aan. Een charmante serie met lieve, interessante karakters! Een must see als je fan bent van dit genre.


DEMOGRAFIE:GENRE: – STUDIO: – REGIE: – Streamt op: Crunchyroll


Demon Slayer

ufotable die een manga verfilmd. Dat is nieuw! Fate/Zero en veel andere titels die zij hebben geproduceerd, zijn gebaseerd op een game. De serie volgt Tanjirou, die zorgt voor zijn familie nadat zijn vader is overleden. Al eeuwen zijn er geruchten over demonen die mensen eten.

Zijn leven verandert wanneer zijn familie wordt vermoord door demonen en zijn zusje Nezuko zelf verandert in een demon. Tanjirou is vastberaden om zijn zusje te helpen en terug te veranderen in een mens.

De eerste aflevering gaf de serie een goed begin, en toonde de kwaliteiten van ufotable als studio. Het lijkt er op dat ze experimenteren met nieuwe genres en ik ben heel benieuwd wat het resultaat gaat zijn.


Demografie: shounen / 10+ jaar – Genre: actie, drama – Studio: ufotable


One Punch Man seizoen 2

Eindelijk is het nieuwe seizoen van One Punch Man er. We hebben er vier jaar op moeten wachten. De grootste teleurstelling: een compleet nieuwe staff werkte aan het vervolg van de populaire serie. Madhouse is vervangen door J.C. Staff en de regie is overgenomen door Chikara Sakurai. Dat heeft grote consequenties voor de animatie.

Na alle commotie kan ik je verzekeren dat het wel meevalt. J.C. Staff is geen slechte studio en ze doen het verrassend goed met One Punch Man. Meer valt er niet echt over te zeggen. Op het einde weten we pas hoe de anime stand houdt!


Demografie: shounen / 17+ – Genre: actie, superhelden – Studio: J.C. Staff

https://www.youtube.com/watch?v=0glqBjvku84

Carole & Tuesday

Inmiddels is het al 50 jaar sinds mensen naar Mars zijn gaan immigreren. In een wereld waarin alles wordt gedaan door technologie, is er geen behoefte aan muzikanten. Computers maken de muziek.

Carole werkt part-time in de metropool Alba City terwijl ze probeert een muzikant te worden. Tuesday komt uit een rijke familie en droomt er van om muzikant te worden, maar niemand begrijpt haar en ze voelt zich eenzaam.

Het is een originele anime die later dit jaar op Netflix uit komt. In Japan wordt de serie al uitgezonden. Hou deze serie in de gaten, want het is een originele van Studio Bones!


Demografie: 10+ jaar – Genre: muziek, drama – Studio: ufotable


Sarazanmai

Nog een originele anime, maar dan van studio MAPPA! Een drietal jongens – Kazuki, Toi en Enta worden door een wezen genaamd Keppi veranderd in een kappa. Ze moeten het opnemen tegen Kappa-zombies als ze willen dat ze worden terug veranderd. Om die zombies te verslaan moeten ze “Sarazanmai” roepen. Dat schijnt echter nog niet zo eenvoudig te zijn, want de drie moeten een sterke band hebben.

Dat klinkt onschuldig, toch? De kappa zien er vriendelijk en onschuldig uit. Maar dit is complete misleiding. Het is een anime van de beruchte regisseur Kunihiko Ikuhara (Revolutionary Girl Utena). Dit is de eerste keer dat ik een anime van hem heb gezien. Ik heb gelijk gezien waar zijn reputatie vandaan komt.

Ik heb de eerste aflevering al drie keer gekeken en nog kan ik het niet helemaal bevatten. Het is een bombardement van kleur, ideeën en bizarre scenario’s. En dat met fantastische animatie. Het doet mij heel erg denken aan een kruising tussen The Eccentric Family en Studio Shaft qua stijl.

Ik ga niet vertellen wat ik gezien heb, maar ik kan je één ding vertellen: zorg dat je alleen bent voordat je aflevering 1 opzet. Deze anime belooft een wilde rit!


Demografie: 10+ jaar – Genre: actie, fantasie, bovennatuurlijk – Studio: MAPPA


Welke anime ga jij kijken dit seizoen? Laat het ons weten!

Bozenka

Over #anime raak ik simpelweg niet uitgepraat! Daarom deel ik mijn mening met de wereld op mijn eigen anime #blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: