Liebster Award: Q&A met Yasumi

Anime is een bijzonder onderwerp. Dat gaf een blogger als reden om mij te nomineren voor de Liebster Award. Eigenlijk is het niets meer dan een tag waarmee jonge blogs elkaar helpen bekender te worden. Dit is een wat ander soort artikel dan je normaal tegenkomt op Animeazing, maar zo kom je wel wat nieuwe achtergrond info te weten. Ben je benieuwd?

Animeazing is genomineerd voor een Liebster Award door Sarah van British-Naija. Ze zocht blogs met een uniek onderwerp (afwijkend van de gewoonlijke onderwerpen zoals fashion, do-it-yourself en beauty). Nou, die heeft ze gevonden hoor! Het leek me leuk om eens mee te doen aan zo’n tag dus ik heb het meteen geaccepteerd. Ik vind het super tof dat ik als één van de vijf ben uitgekozen. Thanks!

Nu denk je vast: ‘what the hell is een Liebster Award’? Nou… laat ik dat eerst uitleggen 😉

Liebster Award, wat is dat?

Deze tag is in het leven geroepen om nieuwe blogs te ontdekken. Je kunt alleen meedoen als je door iemand bent getagd. Aan het eind van dit blog vertel ik wie ik nomineer om hieraan mee te doen.

Spelregels

Er zijn een aantal regels waar je aan moet voldoen als je meedoet aan deze tag:

 • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd en link naar zijn/haar blog
 • Plaats het ‘Liebster Award’-logo
 • Beantwoord de vragen die je hebt gekregen.
 • Noem een paar willekeurige feiten over jezelf.
 • Nomineer een aantal blogs (liefst minder dan 1000 volgers) die het volgens jou verdienen.
 • Geef de genomineerden een lijst met vragen die ze moeten beantwoorden.
 • Noem deze regels in je post.
 • Informeer de genomineerden over de Liebster Award (ze hebben er waarschijnlijk nog nooit van gehoord).

Alternatieve regels en meer informatie over deze tag vind je hier.

Vraag & antwoord van Yasumi

Een onderdeel van het Liebster Award is dat je een aantal vragen moet ontvangen. Deze heb ik kunnen vinden op het blog van British-Naija. Zie dit als een Q&A.

Wat is je lievelingsdier en waarom?

Ik heb niet echt een lievelingsdier. Het hele dierenrijk vind ik fascinerend en ik kijk graag naar natuurfilms. Als ik dan toch iets moet noemen: Sammie, mijn gekke, lieve kater!

Als je ergens waar ook ter wereld zou kunnen wonen, waar zou dit dan zijn en waarom?

Eigenlijk ben ik in Nederland heel tevreden, dus zou ik eigenlijk niet weten waarom ik ergens anders zou willen wonen. Natuurlijk denk ik er weleens over na. Hoe zou het zijn om in Japan te wonen en werken? Ik volg een aantal vloggers die in Japan wonen en ik ben wel nieuwsgierig naar die ervaring.

Maar voor altijd daar wonen? Nee… ik heb hier mijn familie, vrienden en mijn leven. Ik kom al vaak genoeg in het buitenland!

Met wie zou jij graag een keer willen dineren en praten?

Kazama Chikage

Ik zou wel met Chikage Kazama willen dineren en luisteren naar zijn zwoele stem. Wie weet komt er iets moois uit die date *_*

Helaas is hij niet echt, maar personage uit de serie Hakuouki.

Wat is je leukste herinnering als je terug kijkt op je leven?

Er zijn wel meer gebeurtenissen in mijn leven waar ik graag op terugkijk. De meest recente is toch mijn interview met Yoshiki van X Japan. Die 16 oktober 2017 bevond ik mij voor mijn gevoel niet op deze aarde. Die dag ging in een roes voorbij. Zo zenuwachtig was ik.

Ik vond het al een hele eer om de grote Japanse rockster te mogen interviewen, maar ik had ook niet gedacht dat ik het interviewen zelf zo leuk zou vinden. De volgende keer weet ik in ieder geval dat er niets is om je zenuwachtig over te voelen.

Hoe bedoel je, vuurdoop!

Bij welk liedje krijg jij kippenvel?

Het liedje ‘Nandemonaiya’ van RADWIMPS, van de Your Name soundtrack bezorgt mij elke keer kippenvel als ik het hoor. Zowel het nummer als de scène in de film waarin je het hoort, vind ik prachtig.

Ook van onderstaande coverversie krijg ik kippenvel (en er zit een vertaling van de lyrics bij! 😉 ).

Is je blog uit passie of uit professionele redenen ontstaan?

Ik ben met Animeazing begonnen puur uit passie. Eerder runde ik al een website/forum waarop over anime werd gediscussieerd. Toen die ophield met bestaan, had ik een nieuw plekje nodig. Ik hou van schrijven en ik moest mijn mening over de anime die ik keek érgens kwijt.

Wie is jouw voorbeeld en waarom?

Ik laat me graag inspireren door Engelstalige anime blogs zoals Random Curiosity of Lost in Anime. Er zijn geen of weinig (actieve) blogs die op zo’n grote schaal over anime schrijven, dus moet ik mijn voorbeelden elders zoeken.

Als je nou een schrijvers blokkade zou krijgen, wat zou je doen ter inspiratie?

Vooral in het midden van een anime seizoen (duurt 3 à 4 maanden) zijn er dagen dat je geen recensies hebt. Dan treed er weleens een writersblock op. Wat ik dan meestal doe, is andere blogs en artikelen lezen.

Een andere oplossing is natuurlijk een anime kijken of manga lezen. Dan heb ik vanzelf weer een nieuwe recensie om over te schrijven!

Heb je een doel betreffende je blog, zo ja welk doel?

Doelen stellen vind ik lastig. De kans op een teleurstelling als je zo’n doel dan niet haalt, is dan ook groter.

Mijn doel is gewoon om allerlei leuke verhalen en recensies te schrijven over anime. Als ik mijn lezers daar blij mee kan maken, heb ik mijn doel al gehaald.

Nog 4 feiten over mij die je nog niet wist.

 1. Ik ben half Slowaaks. Mijn moeder is in Slowakije geboren. Mijn vader is gewoon Nederlands. Ik kan de Slowaakse taal vloeiend spreken!
 2. Voordat ik met bloggen begon, was ik lid van de web community www.clubs.nl. Daar begon mijn sociale leven op internet. Ik heb uiteraard een anime ‘club’ gehad. Ik denk er nog met plezier naar terug.
 3. De mascotte van Animeazing is geen konijn maar een yokai – een Japans monstertje. Het heet ‘Tama’. Ik heb het beestje bedacht en ontworpen. Geslacht onbekend 😛
 4. Ik ben een keer op vakantie geweest naar IJsland. Dat was één van de mooiste reizen die ik tot nu toe heb gemaakt.

De genomineerden

Liebster Award animeazing

Het spannendste moment is daar. Ik ga jullie vertellen welke blogs ik ga nomineren. Voor dit gedeelte hoefde ik eigenlijk niet ver te zoeken. Ik volg een aantal blogs waarvan ik vind dat ze wel wat meer aandacht verdienen. Want ze zijn hardstikke leuk! Bonuspunt: ze hebben allemaal iets met met anime, manga, Japan, muziek en andere nerdy dingen zoals games enzo.

Silerna

Silerna is mijn beste maatje dus uiteraard gaat de eerste nominatie naar haar! Ze verdiend het, vind ik!. Haar website is een portfolio én blog in één. Je vindt er onder andere haar tekeningen, fanart en comic met een super schattige Poesie! In haar blogs schrijft ze onder andere over manga en games.

Bezoek deze site!

Eline schrijft hier

Een leuk, klein blogje met verschillende recensies over films, boeken en ook anime. Ook staan er een aantal zelfgeschreven verhalen en gedichten. Ik vind dat Eline heel leuk schrijft. Het is al even stil, wat ik heel jammer vind. Ik hoop dat dit een beetje helpt 😉

Bezoek deze site!

NerdyGeekyFanboy

Zegt die blognaam niet meer dan genoeg? Joost schrijft over alles waar hij fan van is. Boeken, series, anime, manga en ongetwijfeld nog wel meer dingen.

Bezoek deze site!

AVO Magazine

Een wat groter blogje dan de eerder genoemde, maar eentje waarvan ik vind dat er wel wat meer aandacht voor mag zijn. Of blog…het is inmiddels uitgegroeid tot een magazine! Ik weet niet of het mag volgens de award regels. Toch noem ik deze.

Al is het maar omdat ik te vinden ben op het AVO Forum. Als je Japanse muziek te gek bent, dan is dit dé place to be. Het laatste nieuws uit de Japanse muziekwereld (vooral Visual Kei), CD reviews en ook een klein stukje anime en manga komt voorbij.

Bezoek deze site!

Dat was het, doei!

Dit blog is een beetje lang geworden. Sorry daarvoor! Maar…nu weten jullie wel een aantal nieuwe dingen over mij 😉

Bewaren

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Silerna
2 jaren geleden

Iep Kazama *_*

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers liken dit: