Mary and the Witch’s Flower in première op Camera Japan 2018!

Wil je de nieuwste film zien van de maker van Arrietty en When Marnie was Here? Eind september is Mary and the Witch’s Flower voor het eerst in Nederland te zien tijdens Camera Japan 2018! (En natuurlijk meer anime tijdens het filmfestival!)

Tijdens de 13e editie van CAMERA JAPAN van 26 – 30 september in Rotterdam en 4 – 7 oktober is het griezelen geblazen. Het ongeluksgetal brengt yokai, spoken en geesten, en allerlei andere mysterieuze schepsels naar het filmfestival. Animeazing besteed weer aandacht aan de anime selectie van dit jaar.

Mary and the Witch’s Flower

Deze film is geproduceerd door voormalig Ghibli-animators en geregisseerd door Hiromasa Yonebashi, die eerder een aantal films voor Studio Ghibli regisseerde. Het is de debuutfilm voor Studio Ponoc, die de regisseur na de sluiting van Studio Ghibli heeft opgericht.

De animatiefilm Mary and the Witch’s Flower (Mary to Majo no Hana) is gebaseerd Mary Stewart’s boek ‘The Little Broomstick’. Dat verhaal wordt als volgt omschreven:

Het is Tib, de zwarte kat, die Mary naar een vreemde bloem in het bos leidt. Daar ontdekt ze een kleine bezem, maar ontdekt al snel de ongelofelijke kracht. Nog voor ze er erg in heeft neemt de bezem haar mee naar Endor College, waar ze een gruwelijke ontdekking doet. Ze voeren daar een vreselijk experiment op dieren uit, die ze veranderen en verminken. Wanneer ze vlucht, wordt Tib gevangen. Ze keert terug om de dieren vrij te laten, maar wordt gesnapt door het hoofd van het college, Miss Mumblechook en haar collega Doctor Dee.

Pom Poko

Het festival biedt dit jaar natuurlijk ook weer een Studio Ghibli film. Dit keer is het de vrolijke tanuki film Pom Poko van Isao Takahata, die dit jaar overleed.

De geestige film volgt een groep Japanse wasbeerhonden – oftewel ‘tanuki’, die op allerlei manieren proberen te voorkomen dat hun leefgebied door mensen wordt volgebouwd. Hoe ze dat doen? Met behulp van allerlei trucjes! Tanuki zijn immers meesters van de illusie en gedaantewisselingen. Ongetwijfeld een film berenvol plezier, maar bovendien ook een waardevolle boodschap!

A letter to Momo

De anime film van Hiroyuki Okiura uit te 2012 wordt gezien als een van de beste animatiefilms van de 21e eeuw. De film volgt een jong meisje dat met haar moeder verhuisd. In het nieuwe huis wonen op zolder drie griezelige yokai. Eerst is Momo zo bang dat ze het huis uit vlucht, maar al snel komt ze erachter dat de monstertjes helemaal niet zo onaardig zijn.

Okko’s In

Deze anime film van Kosaka uit 2018 volgt het meisje Oriko. Na de dood van haar ouders komt ze bij haar grootouders te wonen, die een herberg/badhuis runnen. Daar raakt Oriko bevriend met de geest Uri-Bo en zijn vriendjes, die haar helpen bij taken in de herberg.

En meer

Naast deze drie anime films, zijn er nog allerlei screenings van korte animatiefilms en de live action versie van Inuyashiki (naar een populaire, gelijknamige manga). Je kunt alle films en andere programma onderdelen van CAMERA JAPAN 2018 hier bekijken. Daarnaast is er ook een erg leuke markt!

Dit jaar kan ik er helaas niet bij zijn, ook niet als vrijwilliger. Lijkt het je wat om te helpen tijdens een filmfestival? Wordt dan vrijwilliger op CAMERA JAPAN. Ik heb het afgelopen twee jaar gedaan, en vond het hardstikke leuk om te doen. Als ik nog eens de kans krijg, dan ga ik zeker nog eens helpen! Kijk hier voor meer info 😉

Alle anime films die tijdens CAMERA JAPAN 2018 te zien zijn staan op onze Anime Bioscoop Agenda!

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Camera Japan 2018 met Mary and the Witch's Flower en meer anime films

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: