You are here
Home > Nieuws > Van Vocaloid animatie naar je eigen anime Mecha-Ude

Van Vocaloid animatie naar je eigen anime Mecha-Ude

Mecha-ude kickstarter project

Mecha-Ude is een interessant anime project omdat de 25 minuten durende film het directie debuut is voor de animator Sae Okamoto. Daarnaast is dit project gesteund via Kickstarter crowdfunding. De release staat nu gepland voor juni dit jaar. Meer weten? Lees dit blog!

Vorige week deelde ik mijn lijst met favoriete Vocaloid producers, maar er is nog iets wat mij interesseert aan het hele Vocaloid gebeuren. De animaties. Vrijwel alle MV’s zijn geanimeerd. Vaak door studenten, hobbyisten of in ieder geval niet door professionele animators uit de anime wereld. Een bekende animator in dit clubje is bijvoorbeeld Ryuusee, die veel van Neru’s video’s heeft gemaakt.

Een andere bekende animator is HoneyWorks, of eigenlijk is dat een team van muziek producers, illustrators en animators onder één naam. Jij zult er waarschijnlijk niet op letten, maar ik wel! Zo komen er veel jonge talenten voorbij die mogelijk op een dag succes krijgen in de anime industrie. Ik vind dat leuk om te volgen :).

Hoewel…Vocaloid… de ontdekking van deze animator heeft daar maar een klein deel mee te maken, maar ik ga je natuurlijk vertellen hoe het zit!

Okamoto en TriF Studio

Op die manier ontdekte ik de animator Sae Okamoto. Eve is een bekende ‘utaite’, een zanger die Vocaloid liedjes covert. Okamoto en de kleine TriF Studio waar ze voor werkt, heeft de leuke video van ‘anoko secret’ gemaakt. Okamoto werkte eerder ook aan de anime Sushi Police.

Mecha-Ude

Sinds 2016 voert Okamoto campagne voor een kickstarter, waarmee ze hoopte haar eigen anime te realiseren. Op haar website en Tumblr kun je meer over haar en haar werk te weten komen, zo ook het ontwerp van Mecha-Ude, oftewel ‘Mechanical Arms’ zoals de korte anime film zal heten. Inmiddels is er een nieuwe trailer verschenen, zijn stemacteurs bekend en weten we dat zanger Eve voor de anime de intro heeft gemaakt.

De Mecha-Ude website omschrijft de anime als volgt:

Hero was a junior high schooler living an ordinary life.

One day, he meets a very strong and intelligent mechanical arm named “Mecha-ude”.

After a strange turn of events, the “Mecha-ude” started living inside Hero’s hoodie and the two’s life full of trouble begins.

Klinkt apart, niet waar?

Zomer release?

Eigenlijk dacht ik dat het project het niet had gehaald, maar blijkbaar is de geplande release voor Mecha-ude nu in juli. In ieder geval ben ik benieuwd naar het resultaat van deze film. Jij ook?

Op de hoogte blijven?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!


Header image by Mecha-ude staff, source: Mecha-Ude Kickstarter page

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: