Mecha Ude: mis deze coole shounen anime niet!

Eindelijk is er een nieuwe update van Mecha Ude, een coole anime die je niet mag missen. Een hele aflevering van 26 minuten! Er zit meer animatie in dan het tweede seizoen van One Punch-Man. Je hebt maar één maand om de aflevering te zien. Lees snel verder!

Ik volg het nieuws rondom dit anime project al een tijdje. Het is een anime die gefinancierd is dankzij Kickstarter. Sinds gisteren (10 mei 2019) is een aflevering van Mecha Ude verschenen op het YouTube kanaal van Reina Scully. Scully steunt het project als global producer. Het doel is om zo veel mogelijk views te krijgen, zodat er groen licht komt voor een complete serie.

De anime volgt Hikaru, een jongen en zijn intelligente mechanische arm – Arma. Er zijn nog meer “mecha-ude” gebruikers zoals hij. Bijvoorbeeld zijn klasgenoot Aki. Arma blijkt een uniek en krachtig exemplaar, waardoor hij een doelwit is geworden van vijanden. Het leven van Hikaru is in ieder geval hectisch.Onafhankelijk anime project

Mecha Ude is de creatie van Sae Okamoto, een onafhankelijke animator. Ze voert al sinds 2014 campagne voor dit project. Op Tumblr kun je meer van haar werk te zien. Ze heeft al verschillende animaties op haar naam staan, of onder haar TriF Studio. Ze werkte al aan Sushi Police en de muziek video voor ‘Anoko Secret’ van Eve.

Fun fact: Eve doet de stem van één van de personages in Mecha-Ude. Daarnaast bevat de anime de stemmen van utaite Amatsuki en een aantal top stemacteurs. Onder meer Toshiyuki Toyonaga (Mikado, Durarara!!), Tomokazu Sugita (Gintoki, Gintama) en Romi Park (Edward Elric, Fullmetal Alchemist).


Gefinancierd tot fans!

Animators in de anime industrie hebben het moeilijk. Anime is populairder dan ooit en groeit snel. Het productie systeem van anime loopt echter ernstig achter. Er zijn veel sponsors nodig om een anime serie van de grond te krijgen, en studio’s profiteren er weinig van. En de animators nog minder.

Crowdfunding is mogelijk een antwoord op dat probleem. Via dit soort projecten komt het geld van fans rechtstreeks bij de makers terecht. Ik was helaas te laat om Mecha Ude te steunen, omdat de crowdfunding afgelopen as toen ik het project ontdekte. Ik ben heel benieuwd hoe ver dit project gaat komen. Onze hulp heeft het zeker nodig.

Waar wacht je nog op? Kijk de pilot van Mecha Ude. Hopelijk krijgen we er meer van te zien!


Intro ‘Ambivalent’ van Eve, geanimeerd door Okamoto.

Check ook de officiële site voor meer informatie: https://mecha-ude.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.