De meest gelezen blogs van 2017 [8]

In een jaar worden heel wat schrijfmeters gemaakt op een blog. Ik heb de frequentsie waarin de blogs gepubliceerd werden drastisch verminderd. Hoe is dat uiteindelijk gegaan? Wat zijn de meest gelezen blogs van 2017 op Animeazing? Lees dit blog om dat te ontdekken.

12 Days of Anime is een project waaraan meerdere anibloggers (anime bloggers) twaalf dagen voor kerst achter elkaar blogs publiceren. Zie het als een blog marathon of zo. Vier blogs verder en ik heb het eigenlijk nog niet eens gehad over 2017.

Terugblikken op het jaar is in deze serie blogs natuurlijk niet verplicht, maar dit is wel de gelegenheid ervoor. Dit is dus mijn eerste blog ‘over 2017’ en er zullen nog een paar volgen.

Het jaar 2017 voor Animeazing.

Twee jaar bloggen klinkt als heel lang, maar ik moet er nog veel over leren. Voor dit jaar had ik drie doelen gesteld, die er vooral ervoor moesten zorgen dat ik een goede balans kon vinden tussen school, werk en het bloggen.

Zo ben ik van dagelijks naar drie keer per week publiceren gegaan. Dat vind ik ook het meest geslaagd van alle doelen. Ik heb het gevoel dat ik meer rust heb gekregen omdat ik ook meer ruimte heb om vooraf goed naar informatie te zoeken.

Ik geef nu meer aandacht aan de kwaliteit van de blogs en voor de drukkere periodes probeer ik altijd wel vooruit te werken Dan kan ik altijd drie keer in de week publiceren. Oké…bijna altijd.

Your Name hype was eindelijk ook in Nederland!

Maar liefst drie artikelen over de prachtige film Your Name/Kimi no na wa zouden de top 10 gehaald van de meest gelezen blogs van 2017. Dit was toch ook wel het hoogtepunt voor ons, Nederlandse anime fans, hè?

Het is echt een kwestie van ‘beter laat dan nooit’ want tijdens het Holland Anime Film Festival zag ik de film al op het grote scherm. En het review dat ik schreef, is gebaseerd op de DVD die ik al eerder in huis had gehaald. Uiteindelijk heb ik de film drie keer in de bioscoop gezien 😛

Meer over Your Name:

Nederlandse première Your Name in november!

Waar kun je anime kijken?

In 2016 schreef ik al een blog met tips over waar je anime (online) kunt kijken. Dat wordt kennelijk gewaardeerd, want het is één van de meest gelezen blogberichten. Ik help je graag, dus blijf ik het artikel geregeld updaten! 😉

Bekijk ook eens de nieuwe bioscoop en Netflix overzichten!

Waar kun je anime kijken?

Sword Art Online: Ordinal Scale in Duitsland

Anime heeft in ons land lang niet zo’n grote markt als in bijvoorbeeld Amerika of Aziatische landen (min Japan zelf). Ook in de landen om ons heen is die een stuk groter – nogal logisch. Vooral in Frankrijk en Duitsland.

De grootste kans om relatief vlakbij een nieuwe(!) anime film in de bioscoop te zien, is in Duitsland. In maart werd de film Sword Art Online: Ordinal Scale in bioscopen verspreid door het land gedraaid. Ook vlak over de grens. Het artikel waar ik hier aandacht aan gaf is veel gelezen.

Sword Art Online: Ordinal Scale screenings in Duitsland

In This Corner of the World verdiende ook wel aandacht.

Aan het begin van 2017 zag ik nog een film die het in mijn ogen goed zou hebben gedaan in Nederlandse bioscopen. In This Corner of the World hoort thuis in hetzelfde rijtje als Grave of the Fireflies en Barefoot Gen.

Het is een zeer geslaagde en emotionele film over het leven van een gewone jonge vrouw in oorlogstijd.

In This Corner of the World: hartverscheurend en mooi

Camera Japan 2017 was weer geweldig!

De aankondiging van Camera Japan is ook één van de meest gelezen blogs van 2017. A Silent Voice/Koe no Katachi (won de publieksprijs), Princess Mononoke en vele andere films waren er te zien. Ook nog een aantal andere anime.

Het evenement was weer enorm geslaagd. Ik ben benieuwd wie van mijn lezers er ook is geweest!

Camera Japan 2017: Koe no Katachi première, Princess Mononoke en veel meer!

Een blog over ‘freaks’.

Een opvallende blog in dit rijtje is een blog die ik schreef in reactie op een bekritiseerd Belgisch krantenartikel over FACTS. Ook het feit dat er veel conventies en andere evenementen op de planning stonden waren het onderwerp van gesprek in dit blogbericht.

Ik schreef dit blog helemaal uit de losse pols en ik ben er nog steeds trots op. Dit soort blogs vind ik het leukste om te schrijven.

http://www.animeazing.nl/meer-conventies-nederland/

100 Jaar Anime werd gevierd

Een ander blog dat veel gelezen werd, is dat over de eerste anime ooit uit 1917. Dit was de aanleiding voor de 100 Jaar Anime blogreeks, waarin ik stilstond bij de geschiedenis van anime.

Wat was de eerste anime ooit?

Ik hoop dat iedereen iets heeft aan mijn blogs.

Het totaal aantal bezoekers op de website is van pakweg 4.000 in 2016 naar ruim 14.000 gegaan dit jaar. Dat…dat vind ik wel schokkend. Aangezien ik minder ben gaan bloggen, had ik verwacht dat het aantal bezoekers zou dalen – of in ieder geval dat het niet zó hard zou groeien.

Nu blog ik absoluut niet voor de cijfertjes. Ik doe het omdat ik het leuk vind. Het enige wat ik hierbij denk is dat ik hoop dat al die bezoekers iets hebben gehad aan mijn blogs. Dat meen ik oprecht!

Bedankt voor alle aandacht en op naar volgend jaar!

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers liken dit: