Mijn favoriete anime series van 2017 [5]

Er komen in een jaar meer dan 200 nieuwe anime series uit. Het is onmogelijk om ze allemaal te kijken, dus hulp bij het kiezen is welkom. In dit blog onthul ik mijn favoriete anime series van 2017.

Zoals ik al zeg, er zijn te veel anime series om ze allemaal te kijken. Mijn favoriete anime series van 2017 heb ik dan ook gekozen op basis van die ik heb gezien. Klik hier als je alle reviews op een rijtje wil zien.

Crunchyroll heeft een teaser geplaatst voor de tweede editie van de Anime Awards. Dat is een reden genoeg om na te denken over wat ík de beste anime vond van het jaar.

Mijn favoriete anime: winter 2017

Oh man, de winter van 2017 voelt als lang geleden. Ik moest echt even opzoeken welke series ook alweer werden uitgezonden dat seizoen. Maar na het bekijken van het overzicht, wist ik meteen wat mijn nummer één is.

Het tweede seizoen van Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu is zonder enige twijfel één van mijn favoriete anime van het jaar. Echt een unieke serie, met voortreffelijke animatie en met een meeslepend drama. Dankzij deze anime heb ik eindelijk een goed beeld gekregen van wat rakugo nou precies is.

Samen met het eerste seizoen is de serie te zien op Crunchyroll. Het zijn toch vooral deze unieke anime die mij het meest aanspreken.

Mijn favoriete anime: lente 2017

Het voorjaar bood mij vooral nieuwe seizoenen van reeds bestaande series. Het zesde(!) seizoen van Natsume Yuujinchou was voor mij een hoogtepunt – ik wil nog steeds een keer over deze serie schrijven. Ook het lang verwachte tweede seizoen van Attack on Titan kwam éindelijk uit.

Maar mijn favoriet van dit seizoen is een nieuwe serie. Tsuki ga Kirei was een verrassend mooie serie over de prille relatie tussen tieners. De serie sprong er voor mij tussenuit door de heel realistisch uitgewerkte personages en de kracht van animatie die hun verhaal naar voren brengt.

Mijn favoriete anime: zomer 2017

De afgelopen zomer werden verschillende interessante anime uitgezonden. Ik heb er niet veel kunnen kijken omdat ik niet genoeg tijd had ervoor, maar ik denk dat mijn keuze de juiste was. Made in Abyss is voor mij de onbetwiste nummer één van de zomer.

De wereld van die anime is adembenemend. Ik heb niet genoeg woorden om het te omschrijven, maar het is zowel verwonderend als angstaanjagend. Vanaf de eerste aflevering wist ik dat het bijzonder was. In mijn review over de serie lees je er meer over.

Mijn favoriete anime: herfst 2017

Dit seizoen is nog bezig en ik moet nog een aantal afleveringen kijken en ook nu is het weer lastig kiezen. Er zitten heel wat leuke tussen waar ik graag reviews over wil schrijven. Die kun je de komende tijd nog verwachten, maar je kunt nog de preview lezen die ik eerder schreef.

Wat betreft mijn favoriet gaat mijn keuze op dit moment naar het tweede seizoen van March Comes in Like a Lion. Het is een drama serie waar een beetje over het hoofd heen gekeken wordt voor mijn gevoel. De hele productie – animatie, script en soundtrack zijn in mijn ogen van een ongekend niveau.

Alles komt aan op smaak.

Er zijn zo veel verschillende anime uitgekomen dit jaar dat het een onmogelijke taak is om te kiezen welke nou de allerbeste is. Er zijn ook nog een aantal niet genoemd, zoals Ancient Magus’ Bride die veel aandacht krijgt op social media. Ik neem in acht dat deze en March Comes in Like a Lion 2 de komende winter nog doorgaan, dus als ik moet kiezen voor de series die al afgelopen zijn…

Made in Abyss is dan mijn grote favoriet van het jaar. Die serie is gemaakt door talenten afkomstig van Studio Ghibli en een aantal makers hebben ook aan Your Name gewerkt. Er zal nog zeker lang over worden gepraat en er staat ook al een vervolg gepland voor 2018.

Wat is jouw favoriete anime van 2018?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: