Mijn favoriete Vocaloid producers

Als er iets minstens zo bekend is als anime, dan is het Vocaloid. Zelfs als je er niet naar luistert, kom je de term ongetwijfeld ergens op een anime site of ‘offline’ op een conventie tegen. En anders ken je Hatsune Miku of Kagamine Len en Rin wel. Ben je er nog niet zo mee bekend? In dit blog deel ik mijn favoriete Vocaloid producers met jou. Misschien zit er iets tussen wat jij ook interessant vind. Let’s go!

Als je schrijft, ben je ongetwijfeld bekend met dat fenomeen. Je staart naar je papier of beeldscherm, maar er komt niet één zinnig woordje uit. Ik heb last van een writers block. Er zijn nog een paar reviews die ik kan uitwerken, maar het wil gewoon niet lukken. Dat kan, hè?

Terwijl ik het nieuwste nummer van Neru luisterde, dacht ik: laat ik weer eens iets muzikaals met jullie delen. En toen was er ineens inspiratie voor een blog over mijn favoriete Vocaloid producers. Neru is daar namelijk één van.

Shizen no Teki-P of Jin

Toegegeven, er was een tijd waarin ik er geen fan van was. Het blikkerige stemgeluid van Hatsune Miku en co. stond mij niet aan. Alles veranderde nadat ik de anime serie Mekakucity Actors had gezien. Ik zocht de liedjes op waar die serie op gebaseerd is, en werd verrast. Op een goede manier dan 😉

Shizen no Teki-P, of beter bekend als Jin, is het brein achter de Kagerou Project serie, en produceerde onder andere Children Record, Heat Haze Days en mijn favoriet Outer Science. Hij schreef ook de light novels die ik met veel plezier aan het lezen ben. Ik wil snel verder in het volgende deel!

HACHI

HACHI heeft een aantal beroemde Vocaloid nummers op zijn naam staan waaronder Panda Hero, Matryoshka en Sand Planet. Mocht je hem daar niet van kennen, dan ken je hem misschien wel als Kenshi Yonezu van onder andere Peace Sign (My Hero Academia).

Snap je dan waarom ik deze talentvolle muzikant bewonder?

PinocchioP

Een leuk weetje over PinocchioP is, dat hij de karakters in zijn MV’s vaak zelf heeft bedacht en getekend. Zijn stijl is op zijn zachts opvallend te noemen. Hij zingt zelf ook weleens mee in zijn nummers zoals in ‘Everything About Animals’. Deze, en vele andere tracks bevatten vaak cynische songteksten. Over de maatschappij, over school, over het leven… alles neemt hij op de hak. Satire? Of zit er wat in?

Tja.. in ieder geval is het genoeg stof tot nadenken. Ik luister wel.

Neru

De eerste Vocaloid producer die ik leerde kennen – of in ieder geval de nummers van hoorde, was Neru. Lost One’s Weeping is het eerste nummers van Vocaloid dat ik goed vond. Het nummer komt behoorlijk binnen, net als de andere die hij heeft geschreven. Als het geen boos en deprimerend rocknummer is, dan is het wel een vrolijk deuntje zoals zijn bekende ‘Law-evading Rock’ nummer.

Toffe melodieën en cynisme… ik herken een patroon in mijn favorieten. Ik zeg het niet snel, maar Neru is mijn nummer 1!

En er is nog meer…

De namen die ik genoemd heb zijn slechts de vier producers waar ik het meest naar luister, maar de Vocaloid software heeft heel veel uiteenlopende muzikanten in het leven geroepen. Je hebt MaretuP, KurageP, kemu, 40meterP, de Amerikaanse CrusherP en nog veel meer.

Heb je dus na dit blog de smaak ook te pakken, dan ben je voorlopig nog niet uitgeluisterd.

Wie is jouw favoriete Vocaloid producer? Ik lees je antwoord graag hieronder! 😉

Op de hoogte blijven?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.