Lost and found: mijn Pokémon kaarten!

Als je (later) kinderen hebt, gooi dan nooit het oude speelgoed weg. Doe dat pas als je kinderen zelf oud en wijs genoeg zijn, om te bepalen wat ze willen bewaren of weg doen. Je kan namelijk iets weggooien wat in de toekomst van grote nostalgische waarde kan zijn. Zo redde ik van de week mijn Pokémon kaarten van de vuilnisbak. OI!

Ze waren eigenlijk al weggegooid…, als mijn moeder niet zei dat er iets van Pokémon in die afvalzak lag, had ik het niet eens in de gaten. Ik stond op het punt om weg te gaan, toen ze met die mededeling kwam. Nadat ik een harde “NEEEE!” had geroepen, dook ik in de vuilnisbak om die zak eruit te vissen.

Ik vond er meer dan alleen mijn grote stapel Pokémon kaarten, maar ook een hele hoop flippo’s van Pokémon en zelfs Looney Tunes (die ik later ga uitzoeken).

I choose you!

Ik wist altijd dat deze stapel Pokémon kaarten ergens in huis werd bewaard, maar we hebben zo veel spullen dat ze lang onvindbaar bleven.Of ik met deze stapel kaarten ook ga spelen? Geen idee. Ik moet eerst eens gaan uitzoeken wát ik allemaal heb. De laatste keer dat ik deze onder ogen had, was op zijn minst 10 jaar geleden…

En deze Japanse kaart lijst ik in.

Ruilkaarten van Pokémon, Digimon en Dragon Ball Z

Behalve de ‘gewone’ Pokémon kaarten, vond ik ook een setje van Topps kaarten, mocht je dat nog iets zeggen 🙂 . Die vind ik niet eens bijzonder. Een leukere vondst vind ik de Digimon en Dragon Ball Z ruilkaarten. Het zijn er niet veel, maar ik wist niet eens meer dat ik deze ook had.

Zo zie je maar wat je allemaal kunt weggooien als je niet oplet. Wat nu een grote hype is, kan over een paar jaar van grote waarde zijn. Al is die waarde ‘slechts’ nostalgie. Dat is meer dan genoeg om bepaalde dingen wat langer te bewaren 🙂

 

Bewaren

Bewaren

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers liken dit: