Moshi Moshi Fair 2018: een gezellig dagje Japan in het park

Met de Japanse tuin in het Amstelpark als decor, werd de Moshi Moshi Fair 2018 georganiseerd. Het kleinschalige evenement vierde de Japanse popcultuur en bood allerlei lekkernijen. Ik bracht een bezoekje en in dit blog kun je lezen hoe ik het ervaren heb!

Vorig jaar schreef ik over mijn minder plezierige bezoek aan het drukke Japan Markt in Leiden. Dit jaar kon ik het helaas niet overdoen, want met Pinksteren was ik nog op vakantie. Daarom besloot ik om dit jaar naar de Moshi Moshi Fair te gaan in Amsterdam. Ik had positieve verhalen gehoord en gelezen over het evenement van vorig jaar, dus ik was heel benieuwd.

Moshi Moshi Fair 2018 werd gehouden op zaterdag 23 juni in het Amstelpark. Samen met een vriendin – die ik al een tijdje niet gezien had, ben ik naar de fair gegaan. Dat maakte mijn bezoek sowieso al geslaagd, want ik vond het heel gezellig om over de markt te lopen en ondertussen bij te praten. Dat is denk ik ook de manier hoe je een evenement als dit moet bezoeken: met gezelschap. Het is heel klein, waardoor je het na een rondje al gezien hebt. In je eentje is dat minder leuk. Vooral omdat het, ondanks dat het klein was, best wel druk was.

Ook een pluspunt: het weer! Wanneer het zonnetje schijnt en het zomers warm is, kan weinig de sfeer nog verpesten en was mijn humeur goedgezind.

Drukte bij de takoyaki kraam

Gezellig druk, want je kon makkelijk bij alle kraampjes terecht. Maar als je iets te eten wou kon je lang in de rij gaan staan. Niet zo gek, want Japans eten is altijd een lokkertje. Zeker bij de takoyaki kraam moesten ze hard werken om iedereen zo snel mogelijk te bedienen. Toch stond je er bijna een uur in de rij. Vervelend? Ja, maar als je alle tijd hebt is het niet erg.

Moshi Moshi Fair 2018 drukke takoyaki kraam

Toplocatie Amstelpark

Daarna kun je gelukkig makkelijk een plekje vinden aan een picknicktafel of in ons geval gewoon in het gras. Vlakbij het podium was genoeg schaduw, waardoor we daar ook wat van konden oppikken. Niet dat het duidelijk was wat er allemaal te doen was. Er was geen programma, waardoor ik werkelijk geen idee had wat wanneer plaatsvond. Het werd slechts omgeroepen vanaf het podium, maar dat was ik snel weer vergeten. Jammer, want er was genoeg publiek.

Het Amstelpark als locatie is echter geweldig, en vind ik beter dan langs de grachten in Leiden. Er was veel meer ruimte en het heeft nog zeker potentie om uit te groeien. Alles stond ook vlakbij de Japanse tuin, waar je dan ook even doorheen kon lopen. Toepasselijk, en zeker de moeite waard om te bekijken. Ook voor cosplayers en fotografen om mooie plaatjes te schieten. Ik heb ook een aantal plaatjes geschoten voor een goede sfeerimpressie.

Klein maar fijn!

Ik vond het een heerlijke, relaxte zaterdagmiddag in het park – met Japans tintje. Klein maar fijn, zal ik zeggen. Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar en voor jou een tip om de volgende keer te bezoeken!

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.