You are here
Home > Muziek > MUSIC MONDAY | 5 AMV’s om jouw hart sneller te laten kloppen

MUSIC MONDAY | 5 AMV’s om jouw hart sneller te laten kloppen

Happy White Day! =^0^=

Waar vrouwen in Japan op 14 februari keihard hun best doen om hun geliefde zelfgemaakte chocolade te geven, is het op 14 maart de beurt aan de heren om hun wederdienst te bewijzen.

“Hoe is ‘White day’ ontstaan? Deze dag heeft geen jaren lange tradities die de meeste Japanse feestdagen wel hebben. Deze dag is gecreëerd door de snoepindustrie die in 1979 een boost wilde geven aan de markt. Van origine heette de dag ‘Marshmallow day’ Mensen vonden de bijzondere feestdag een leuk idee, maar de marshmallow vielen minder in de smaak. Dus chocolade kwam in de plaats van de marshmallows. De kleur bleef hetzelfde en werd het ‘White day’ in plaats van ‘Marshmallow day’.”

Bron: SieboldHuis Facebook

Je zou kunnen zeggen dat het ‘Tweede Valentijnsdag’ is in Japan. Een mooie brug naar wat ik in deze editie van Music Monday wil laten zien: AMV’s (Anime Music Video), of om precies te zijn romantische AMV’s.

Ik zet vijf van de mooiste, gevoeligste AMV’s voor je op een rijtje. Deze muziek video’s kijk ik graag, want ze onderstrepen nog eens extra de gevoelens die dit soort anime overbrengen. Daarnaast zijn AMV’s fantastische ‘trailers’ om nieuwe muziek én anime te ontdekken. Dat is twee vliegen in één klap en dat laat ieders hart vast wel harder kloppen!

Soredemo Sekai wa Utskushii: liefde maakt de wereld zo veel mooier

Hyouka: betoverend

Ookami Shoujo to Kuro Ouji: ja, wat moet je met zo’n vent?

Anime mix: <3 <3 <3

Kimi ni Todoke: van mij, aan jou…

En? Is jouw hart al gesmolten?

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: