You are here
Home > Muziek > MUSIC MONDAY | amazarashi

MUSIC MONDAY | amazarashi

Onlangs ben ik volledig betoverd geraakt door de betekenisvolle teksten en unieke stemgeluid van de Japanse band ‘amazarashi’. De band geleid door Hiromu Akita kende ik al langer, nog voordat ‘Seasons die one after another’ de eindtune werd van het 2e seizoen van de anime Tokyo Ghoul.

Tot mijn grote schaamte heb ik tot nu toe niet verder gezocht naar de ins en outs rond de band. Het was dat ik op zoek was naar muziek video’s met animatie dat ik de clips van amazarashi weer tegenkwam. Ik wil deze muzikale schat graag met jullie delen.

Seasons die one after another

Een band van Hiromu Akita uit Aomori

‘a band led by Hiromu Akita from Aomori’ was de enige informatieve die de band officieel deelde toen het begon. Het eerste album kwam uit in december 2009 als gelimiteerde uitgave die alleen beschikbaar was in de Aomori prefectuur, maar door de overweldigende stroom aan aanvragen zorgde ervoor dat ze het album landelijk uitbrachten als ‘0.6’. Voornamelijk dankzij mond-tot-mond reclame verspreidde de bekendheid van amazarashi zich op internet. Tot nu toe hebben ze drie albums, een DVD en een aantal singles uitgebracht.

De band amazarashi staat bekend om muziekvideo’s waarin CG animatie is gebruikt en tijdens live optredens speelt de band achter een groot projectiescherm waardoor het publiek een film én concert in één beleeft. Het lijkt me een unieke beleving, die ik graag zou willen meemaken :O

De songteksten zijn poëtisch geschreven en elk nummer draagt een betekenisvolle boodschap. Het zijn lastig te vertalen teksten, waardoor je weinig goede vertalingen kunt vinden. De officiële website van amazarashi biedt voor een paar nummers een vertaling.

“We just have to live. Our names get replaced.’

De rauwe, gevoelige stem van Hiromu vind ik prachtig en maakt de muziek tijdloos. Mijn favoriete nummer is ‘Namae’, waarin hij zingt over dat iedereen een bepaalde label opgeplakt krijgt die eigenlijk geen betekenis heeft.

De liedjes van amazarashi zijn niet alleen mooi, soms kunnen de teksten grof en confronterend zijn. ‘Speed and Friction’ is het openingsnummer van de anime Ranpo Kitan: Game of Laplace. De videoclip is geen animatie, maar misschien wel artistiek verontrustend om het zo maar te zeggen ;). En de tekst…, de videoclip heeft ondertiteling.

‘Digging Holes’ is een prachtig, maar zeer confronterend nummer over zelfmoord. De videoclip is extra bijzonder omdat het opgenomen is in het beruchte Aokigahara, de Sea of Forest waar veel zelfmoorden worden gepleegd. amazarashi zocht op Twitter de woorden ‘I want to die’, wat 200.000 Tweets opleverde waarin mensen riepen dat ze dood wilden. Als reactie daarop is het nummer geschreven.

Als je de bovenstaande nummers mooi vind, dring ik je er echt op aan om amazarashi eens op hun officiële website of via YouTube op te zoeken.

De muziek beluisterd? Laat ons weten wat je ervan vind!


Highlighted picture: amazarashi logo art

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: