You are here
Home > Muziek > MUSIC MONDAY | Kajiura Yuki

MUSIC MONDAY | Kajiura Yuki

Tussen alle recensies door is het tijd voor wat afwisseling, hoewel…de componiste die ik hier bespreek heeft de soundtrack voor de kraker van een anime Boku dake ga Inai Machi gemaakt. De muziek van deze van oorsprong pianist en toetsenist, staat bekend om grootste compositiestukken met klassieke instrumenten en opera zang. Ik heb het over niemand minder dan Kajiura Yuki, niet te verwarren met de Japanse stemacteur Kaji Yuuki. Haar muziek heeft op mij een magische werking, waardoor ze ongetwijfeld één van mijn favorieten is.

Kajiura-san is op 6 augustus 1965 geboren in Tokio en is één van de grootste muziek producenten in Japan voor anime, games, musicals en films. De soundtracks van onder andere de anime filmreeks Garden of Sinners en de TV series Fate/Zero, Pandora Hearts, Sword Art Online en Puella Magi Madoka Magica zijn door haar geschreven en samengesteld. FictionJunction en Kalafina zijn zeer bekende muziekformaties waar Kajiura de muziek voor schrijft.

Dit is slechts een handvol voorbeelden uit Kajiura’s muzikale carrière en die lijkt bij lange na niet afgelopen. Ik bespaar je dit keer het leeswerk, dus ga er rustig voor zitten en luister naar deze lijst van prachtige muziek van Kajiura Yuki die ik voor jou heb samengesteld. Laat je meeslepen en betoveren!

Kalafina

FictionJunction

Sound Horizon & FictionJunction

Kajiura’s FictionJunction werkt regelmatig samen met Sound Horizon (bekend van Attack on Titan).

Kara no Kyoukai/Garden of Sinners soundtrack

Boku dake ga Inai Machi/Erased soundtrack

Lees hier de recensie van Bokudake ga Inai Machi

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: