You are here
Home > Muziek > MUSIC MONDAY | Top 5 Winter 2016 anime outro’s

MUSIC MONDAY | Top 5 Winter 2016 anime outro’s

Vorige week was er geen Music Monday, zodat ik wat meer tijd had om zo snel mogelijk mijn verslag over FormulaCOSPLAY te doen. Als je wilt, kun je die hier nalezen als je het gemist hebt. Het gaf mij ook wat meer tijd om naar de outro’s van de series te luisteren die ik dit seizoen kijk.Ook hier is het weer lastig keuzes maken!

Kennelijk is het lastig om voorbeelden op YouTube te vinden, want vanwege auteursrechten worden filmpjes om de haverklap verwijderd. Begrijpelijk, maar voor mij ook frustrerend XD. Gelukkig, is het uiteindelijk wel enigszins gelukt omdat er altijd mensen zijn die onder de radar weten te blijven.

Voor het volgende seizoen zal ik mijn best doen om hier een oplossing voor te bedenken. Nu laat ik het hierbij en zal ik vol trots mijn favoriete anime outro’s van dit seizoen presenteren. Dit keer laat ik 6 t/m 10 achterwege en begin ik meteen met mijn top 5, want ik kan niet wachten om ze met je te delen!

#5 Norn9: Norn+Nonet

Norn9 heeft als anime weinig indruk op me gemaakt, dus de eindtune is in mijn ogen misschien wel het beste wat de serie te bieden heeft. ‘Zero Tokei’ van Oda Kaori is een mooi nummer, de stem van de zangeres klinkt prettig in het gehoor.

#4 Koyomimonogatari

De intro’s en outro’s in de Monogatari Series vind ik altijd bijzonder en vooral de clips die erbij horen springen in het oog. Bij de outro van Koyomimonogatari hoort ook weer een unieke animatie die op visueel gebied de winnaar is. Het lijkt net een illustratieboek dat tot leven komt, mooi gedaan! Op muzikaal gebied is er ook niets mis en het klinkt lekker vrolijk (luister het nummer hier helemaal), maar het is net wat minder mijn ding dan de volgende drie.

#3 Gintamaº

Het gezellige ‘Acchi Muite’ van Swimy is momenteel de outro van Gintama, dus verdient het zeker een plaats in deze ranglijst. Plaats 3 nog wel! Het klinkt vrolijk, wat enerzijds in contrast staat met de huidige ontwikkelingen in de serie, maar anderzijds past het bij het levendige karakter van de anime.

#2 Dimension W

Misschien niet geheel verwacht staat de eindtune van Dimension W, ‘Contrast’ van Fo’xTails bij mij op nummer 2. De hele simpele reden is dat ik hou van deze rockmuziek en ik het altijd geweldig vind om nieuwe bandjes zoals deze te ontdekken. De zanger van de band heeft een interessante stem, die ik in de toekomst wel vaker wil horen. Visueel valt de outro ook niet tegen, terwijl ik de anime tot nu toe niet al te spannend vind.

#1 Boku Dake ga Inai Machi

Als een anime echt goed is, dan klopt alles van begin tot eind. Het nummer ‘Sore wa Chiisana Hikari no Youna’ van Sayuri is harmonieus, een beetje mystiek en als je eenmaal de vertaling van de lyrics weet, helemaal toepasselijk. Ik vind de stem van Sayuri ook erg bijzonder.

Mocht je ze gemist hebben, hier zijn mijn top 5 intro’s van deze winter.

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: