You are here
Home > Muziek > MUSIC MONDAY | Top 6 lente anime intro’s

MUSIC MONDAY | Top 6 lente anime intro’s


Deze week onderbreek ik de blogreeks over Utaite om mijn top 6 anime intro’s van dit seizoen met jullie te delen. Hoewel…maar liefst twee artiesten in deze lijst begonnen hun carrière als doujin muzikant op Japanse videosite Nico Nico.

De één begon als utaite zangeres en de ander als songwriter die gebruik maakt van de Vocaloid software.

Al nieuwsgierig naar wie dat zijn?

Net als de vorige keer heeft persoonlijke smaak natuurlijk de bovenhand, maar beoordeel ik de intro’s ook op de animatie en de mate waarin het past bij de anime.

#6 GRANRODEO – “TRASH CANDY” (Bungou Stray Dogs)

Hoewel de serie zelf mij tot nu toe nogal tegenvalt, zal ik nooit klagen als ik weer eens een intro van GRANRODEO hoor. De elektro-rock muziek van het nummer Trash Candy klinkt tof en de stem van Kishou Taniyama (ja, de stemacteur  van onder meer Jean Kirstein in Attack on Titan) is best uniek al zeg ik het zelf.

Het wordt echter wat ondergesneeuwd door de rest van de intro’s die ik toch beter vind als geheel. Ook heb ik wel leukere nummers van GRANRODEO gehoord. De animatie is niet zo bijzonder, gewoon een typische anime intro met beelden uit de serie. Het valt minder op dan de volgende vijf in ieder geval.

#5 miwa – “Shanranran ft. 96neko” (Flying Witch)

Wie hoor ik hier? Juist! Het is 96neko, een utaite waarvan ik vorige week nog een voorbeeld gaf. Ik moest wel even goed luisteren, want voor het grootste deel is het miwa die je hoort en de muziek die ik van 96neko gewend ben is heel anders dan dit. Toch een hoera voor Neko-chan!

Wel nu, het liedje is vrolijk en lichtvoetig wat ontzettend toepasselijk is voor de anime Flying Witch. Het ontspannen, plattelandssfeertje van de serie straalt de intro ook uit. Bovendien is het een catchy meezing en ‘meeklap’ deuntje dat je niet snel uit je hoofd krijgt

“Shanranran sara o~”!

#4 QUADRANGLE – “Reason Triangle” (Joker Game)

Bij het zien van de eerste beelden van deze intro en het horen van de eerste noten, moet ik meteen denken aan James Bond. Dit zou prima gaan als soundtrack voor een James Bond film, vind je niet?

En jawel; de anime Joker Game gaat over spionage en politike intriges in de aanloop van de Tweede Wereldoorlog.

Persoonlijk hou ik niet zo heel erg van jazzmuziek, maar ik vind “Reason Triangle” van QUADRANGLE prima passen bij een serie met dit onderwerp.

#3 EGOIST – “Kabaneri of the Iron Fortress”

Ik ben een groot fan van Egoist, de naam waaronder het duo Ryo (songwriter van Supercell) en zangeres Chelly, dus ik was dan ook wel meteen verkocht toen ze het intro voor Kabaneri of the Iron Fortress -dat dezelfde titel heeft- presenteerden.

De sfeervolle intro maakt je warm voor de actiethriller anime en over het visuele plaatje heb ik ook niks te klagen.

Wist je dat Ryo zijn carrière begon als doujin muzikant?
Net als de utaite waar ik deze maand aandacht voor vraag!

#2 Unlimited Tone – “Utatane Sunshine” (Tanaka Is Always Listless)

Enigszins slaapverwekkend misschien, maar daarom is deze intro van Tanaka Is Always Listless zo toepasselijk. Visueel is deze intro niet zo bijzonder, alhoewel is het een beetje maf als je de anime nog niet gezien hebt. De officiële videoclip hierboven vind ik ook niet zo bijzonder. Het liedje zelf is een rustig, relaxed luisternummer dat bij mij fijn in het gehoor ligt. Na het horen van Utatane Sunshine van Unlimited Tone kan ik zorgeloos de toekomst tegemoet.

#1 CustomiZ – “Coolest” (Sakamoto desu ga?)

Mijn absolute favoriet van dit seizoen is de intro van Sakamoto desu ga?. Het nummer ‘Coolest’ van CustomiZ walst je oren in en gaat ook niet meer weg. Het is misschien een intro waarvan je zou denken dat die beter bij een battle shounen zou passen, maar na één blik op het hoofdpersonage van deze serie begrijp je dat dit lied perfect het hoge ‘level of coolness’ weerspiegeld.

Lente seizoen

Wil je meer weten over de anime die ik dit seizoen volg?

Lees over mijn eerste indrukken van…

Laat als reactie weten wat je van deze anime intro’s vind!

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: