You are here
Home > Muziek > Yanagi Nagi – Zoetrope (Amnesia opening)

Yanagi Nagi – Zoetrope (Amnesia opening)

music monday yanagi nagi

Begin elke maandag goed aan de nieuwe school- of werkweek met anime intro’s of outro’s bij het ontbijt of tijdens je reis met het openbaar vervoer. Ieder maandagochtend staat een nieuwe muziek video voor je klaar, met als je verder klikt wat achtergrond informatie als je dat interessant vind! Deze week: Zoetrope van Yanagi Nagi.

Dit nummer werd als request geplaatst als reactie onder de Music Monday van vorige week. Daarvoor hartelijk dank!

Zoetrope is de opening voor de shoujo anime Amnesia. Eerlijk gezegd vind ik het nummer persoonlijk het beste wat deze serie te bieden had. De anime zelf vond ik helaas erg teleurstellend. Daar ga ik het nu dus niet over hebben.

Dromerige liedjes van Yanagi Nagi.

Yanagi Nagi is daarentegen een gevierde Japanse singer-songwriter. Ze is al sinds 2005 actief. 8 studioalbums staan op haar naam. Een aantal van haar liedjes zijn voor verschillende anime gebruikt als theme song. Voorbeelden zijn My Teen Romantic Comedy (Oregairu) en Lull in the Sea (Nagi no Asukara).

Meest recente single van Yanagi Nagi is Meimoku no Kanata (Beyond Closed Eyes). Die kwam dit jaar uit en is de opening track voor de nieuwe Berserk anime.

Amnesia anime
Tekenwerk, muziek en karakters vond ik mooi. De rest helaas wat minder.

Ze begon als utaite.

Een interessant feitje over deze zangeres is dat ze begon als ‘utaite’ onder de naam Gazelle. Daarbij coverde ze Vocaloid liedjes. Tot 2011 was ze ook de zangeres van de groep Supercell. Misschien heb je daar ook weleens wat over gehoord.

Which song next?

Welke anime soundtrack, opening of ending wil je de volgende keer horen? Schrijf je verzoek in de reacties onder dit artikel!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

One thought on “Yanagi Nagi – Zoetrope (Amnesia opening)

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: