You are here
Home > Nieuws > Nausicaä of the Valley of the Wind op het Nederlands Film Festival

Nausicaä of the Valley of the Wind op het Nederlands Film Festival

Nausicaa of the valley of the Wind Nederlands Film Festival

Nausicaä of the Valley of the Wind van Hayao Miyazaki is aanstaande vrijdag 22 en maandag 25 september te zien tijdens het Nederlands Film Festival. Het succes van deze film heeft geleid tot de oprichting van Studio Ghibli. Nu komt er een unieke gelegenheid om deze fantastische film uit 1989 op het grote witte doek te bewonderen. Gaat het zien!

Het Nederlands Film Festival geeft diverse filmmakers, acteurs en andere Nederlandse boegbeelden als gastprogrammeurs de gelegenheid om bijvoorbeeld een film te tonen waar zij door zijn geïnspireerd. Heman Hulst van Guerilla Games koos voor Nausicaä of the Valley of the Wind.

Ik vind het een geweldige, tijdloze sciencefiction- en fantasiefilm. Het is in mijn ogen één van de beste in het oeuvre van Hayao Miyazaki. Elke keer als ik de film zie verwonder ik mij over de animatie en het adembenemende landschap. Daarnaast is er de sublieme soundtrack die gecomponeerd is door Joe Hisaishi, wiens naam verbonden is aan vele Japanse films waaronder ook die van Studio Ghibli.

Nausicaa of the Valley of the Wind Hayao Miyazaki

Nausicaä speelt zich af in de gevolgen van een vreselijke oorlog.

Een oorlog bekend als de ‘Zeven dagen van vuur’ heeft de beschaving verwoest. In die post-apocalyptische wereld is het ecosysteem duizend jaar later nog steeds aangetast. Overal zijn bomen en planten die giftige gassen uitstoten en er kruipen reusachtige insecten rond. In het koninkrijk van de ‘Windvallei’ klinkt een voorspelling dat een held de wereld zal veranderen. Prinses Nausicaä onderzoekt de wouden in de hoop dat ze ooit een remedie kan vinden tegen ziektes die veroorzaakt worden door het woud. Zij hoopt dat de mens ooit weer met de natuur kan samenleven.

Ondertussen vormt het koninkrijk Tolmekia een grote bedreiging. Tolmekiaanse troepen doden Nausicaä’s vader onder leiding van prinses Kushana. Zij nemen Nausicaä en een aantal dorpelingen gevangen. Daarnaast is Tolmekia in het bezit van een wapen uit de ‘Zeven dagen van vuur’ oorlog, die men van plan is opnieuw in te zetten. Dat zal ongetwijfeld catastrofale gevolgen hebben…

Het hoofdpersonage Nausicaä is geïnspireerd op een gelijknamig personage uit Homerus’ gedicht Odyssee. Daarnaast trekt de film ook inspiratie uit Tolkien’s Lord of the Rings, Le Guin’s Earthsea en nog een aantal andere verhalen.

Nausicaa Hayao Miyazaki

Nausicaä of the Valley of the Wind in de bioscoop.

Nausicaä of the Valley of the Wind is vrijdag 22 september te zien om 15:00u in filmtheater ‘t Hoogt in Utrecht.

Op maandag 25 september is de film om 19:30u.

Voor meer informatie en kaartjes kun je hier kijken.

Ga jij naar de film vrijdag?

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
%d bloggers liken dit: