Nipponfest 2018: knusse conventie in Slowakije

Op mijn ontdekkingstocht in de Slowaakse Otaku community, bezocht ik onlangs weer een conventie in Bratislava, Slowakije. Dit keer was het evenement in een cultureel centrum, 20 minuten lopen vanaf mijn appartement. Dan heb ik geen andere keus dan een kijkje nemen! Ik deel graag mijn avonturen op Nipponfest 2018 in dit blog!

Nipponfest is een kleine Slowaakse conventie die aandacht geeft aan de Japanse cultuur in de brede zin. Kendo, Japanse massage, culinair, maar natuurlijk ook popcultuur kwamen tijdens dit evenement aan bod. Anime, Manga en cosplay waren ook van de partij. Het evenement wordt tegelijkertijd georganiseerd met een Koreaanse variant: Hangyukon. Het evenement duurde het hele weekend van 16 november tot en met 18 november. Ik ging alleen op de zaterdag.

Wat betreft het bezoekersaantal heb ik het idee dat het kleiner is dan ComicsSalón. Maar tegelijkertijd is de locatie een stuk ruimer. Althans, zo lijkt het. Het was prettig om rond te lopen zonder een al te grote drukte. De sfeer was daardoor ook gemoedelijk.

Open podium met demonstraties, retro games en workshops

Er waren allerlei activiteiten. Workshops, een retro gameroom, karaoke en allerlei demonstraties. Uiteraard ook films en anime. Gewoon een typische conventie die weinig verschilt met die in Nederland! Het enige wat ik merkte, was dat alles erg strak en professioneel geregeld was ondanks dat het een kleine conventie is. Het leukste vond ik ‘het open podiu’, een ruimte in het midden van het gebouw waar allerlei demonstraties werden laten zien. Het was een centrale plek waar je altijd voorbij kwam en je kon rustig ergens langs de kant gaan zitten om te kijken. Stoelen en traptreden genoeg.

Zo heb ik mij geamuseerd met een kendo demonstratie. Verder heb ik ook een mooi optreden bijgewoond van Tsjechische taiko drummer Ivo Batoušek en een Japanse opera zangeres Nao Higano, die al 18 jaar in Slowakije woont. Ik heb ook gekeken naar de kpop contest, normaal niet zo mijn ding maar ik vond het nu wel erg cool! De dansers en danseressen die het tegen elkaar opnamen waren heel erg goed. Verrassend genoeg was dit het hoogtepunt van mijn dag!

Merchandise mag niet ontbreken.

Uiteraard waren er ook een paar kraampjes waar je merch of eten en drinken kon kopen. Ik kwam thuis met een lading posters waarmee ik mijn appartement ga behangen, haha!

Al met al had ik een hele fijne dag! Mocht je ooit Bratislava bezoeken en naar een plaatselijke conventie willen, is Nipponfest wat mij betreft een leuke aanrader. Laat je dan even weten dat je komt? 🙂

Volgende blog niet missen?

Volg Animeazing op Facebook of Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.