You are here
Home > Tags > Oordeel over nominaties eerste Anime Awards.

Oordeel over nominaties eerste Anime Awards.

anime awards crunchyroll

Dit jaar organiseert Crunchyroll voor het eerst een eigen awards uitreiking voor anime. Er waren heel wat goede series in 2016. Uiteraard staat YURI!!! on Ice er ook een paar keer in. De rest van de nominaties heb ik ook bekeken. Natuurlijk heb ik er een mening over, en die lees je dan ook in dit blog.

Crunchyroll is één van de weinige streamingsites die wereldwijd anime aanbied. Voor een groot deel zelfs gratis. Tot nu toe zijn er alleen speciale anime award shows in Japan. Ik was al van plan om daar volgend jaar meer aandacht aan te besteden, toen The Anime Awards werd gepresenteerd.

Een aantal onafhankelijke experts hebben de nominaties in maar liefst 14 categorieën bepaald. Vanaf 3 januari tot en met 10 januari kan iedereen stemmen. Op 10 januari worden de winnaars bekend gemaakt, behalve voor die van de Anime of the Year. Die wordt gepresenteerd op 28 januari!

Anime of the Year

Van de nominaties voor ‘Anime of the Year’ heb ik er drie niet gezien: Mob Psycho 100, Re:Zero en My Hero Academia. Ten eerste kan ik My Hero Academia niet kijken vanwege Funimation. Ten tweede heb ik gewoon nog geen tijd gehad voor die andere twee. Daar kan ik niet zo veel over zeggen.

Als ik kijk naar de series die ik wél heb gezien, zou ik gaan voor Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu en Yuri!!! On Ice. ERASED had een geweldige impact en vind ik zeker niet slechter. Echter, waren de scripts van Shouwa Rakugo en YoI tot het einde toe een stuk beter. Shouwa Rakugo vond ik ook unieker vanwege het onderwerp en de animatie, terwijl de boodschap van YoI staat als een huis. Stiekem verwacht ik dat die laatste gaat winnen.

Alle nominaties op een rij:

Weinig diversiteit

In deze eerste editie van Crunchyroll’s Anime Awards zie ik weinig diversiteit in de andere nominaties. Bijna allemaal komen uit de bovengenoemde series, of het nou gaat om de beste personages of de mooiste animatie. Of er zit een nominatie bij waar ik niets over te zeggen heb.

Best OP & ED

Tenslotte moet ik natuurlijk uit de Best Opening en Best Closing categoriën mijn favoriet benoemen. Wat lastig is, want ze zijn allemaal erg tof. Uiteindelijk heb ík mijn keuze gemaakt. Kijk zelf maar:


Wat vind jij?

Bekijk alle nominaties van The Anime Awards. Wat vind jij ervan? Wie of wat zou er volgens jou moeten winnen? Laat het me weten in de reacties 😀

12 Days of Anime

Dit blog is onderdeel van de blogreeks ‘12 Days of Anime‘. Dit is een traditie onder anime bloggers waarbij er teruggekeken wordt naar het aflopende anime jaar en vooruitgekeken wordt naar het nieuwe jaar. Twaalf dagen lang, tot Eerste Kerstdag.

Bewaren

Bewaren

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top
RSS
Facebook
Twitter
%d bloggers liken dit: