Persona (2): wat heeft jou geïnspireerd om een blog te beginnen?

‘Persona’ is een nieuwe rubriek waarin ik vragen beantwoord van mijn volgers. Het heeft dus niets te maken met die Japanse anime- en gamereeks. Boeiende of gekke vragen, ze mogen allemaal gesteld worden. Of ik er antwoord op geef, lees je in deze blogs.

Deze keer geef ik een antwoord op de reactie van Sanne Eline:

“Wat vind je van Levi?”

Laat ik hier toch een antwoord op geven: ik ben helemaal verliefd op Levi! Ik ga hem dus lekker inpikken van je 😛

Nee hoor 😉 maar ik vind hem wel het coolste personage van Attack on Titan.

Goed, nu weer serieus…

“Wat heeft jou geïnspireerd om een blog te beginnen?”

Toevallig was ik van plan om deze week een blog te schrijven over de redenen dat ik met deze blog ben begonnen. De inspiratie om een website of blog te beginnen over anime is er bij mij namelijk al een paar jaar. Tot twee jaar terug was ik actief op de website bouwer Clubs.nl. Daar had ik een ‘club’ oftewel een website met de naam ‘Animazing’.

Wat je aan de benaming van zo’n site kunt aflezen, waren die pagina’s meer een soort kleine community. Op Animazing postte ik informatie over anime die ik gezien had, van sites zoals MyAnimeList, en werd er vooral veel gebruik gemaakt van het forum daar om over de films en series te discussiëren. Op het hoogtepunt had de community 40 leden, waarvan 10 wekelijks wel een berichtje achterlieten. Dat vond ik een gezellige tijd!

Een eigen plekje op het net.

Jammer genoeg liep Clubs.nl leeg wat betreft bezoekers van mijn leeftijd. Dat wijt ik zelf vooral aan de achterblijvende ontwikkeling van Clubs.nl, want met de komst van sites zoals Tumblr, Facebook en WordPress zijn er veel betere alternatieven gekomen om je eigen website, forum, blog of whatever op te richten. De Facebook groepen zijn ideaal om in contact te komen met mensen die dezelfde interesses hebben, bijvoorbeeld, en dat was nou ook net het doel van Clubs.nl. Animazing bloedde dood, tot ik er uiteindelijk zelf ook geen zin meer in had.

Die beslissing was vorig jaar al met pijn in het hart genomen, want wat moest ik nou met alle informatie en recensies die op die site stonden? Bovendien miste ik al na een half jaar het contact dat ik had met andere anime liefhebbers, waarmee ik mijn mening kon uitwisselen. Inmiddels probeer ik wat actiever te zijn op fora zoals die van Aniway en AVO, maar ik vind het ook fijn om een eigen plekje te hebben.

Dus toen begon ik vanaf 1 december 2015 met Animeazing. Waar ik die naam vandaan hebt lijkt me hiermee ook duidelijk, denk ik zo 🙂

Engelstalige animebloggers inspireren mij.

Al langere tijd volg ik animeblogs zoals Random Curiosity, Mage in a Barrel en de reviews op nieuwssite Anime News Network. Deze blogs hebben mij geïnspireerd om een vergelijkbare blog te starten, maar dan in het Nederlands. Nederlandstalige blogs die zich exclusief op anime en/of manga richten zijn er namelijk niet zo veel.

Ik vind het leuk om anime te kijken en daar dan vervolgens mijn mening daarover geven, maar nog leuker vind ik het als ik daardoor iemand kan helpen met het vinden van iets nieuws om te kijken. Dat is één van mijn doelen met deze blog. Ik wil graag zien hoe ver ik hiermee kan komen! 😀

Hopelijk heb ik hiermee je vraag beantwoord =^_^=

Wil jij ook een vraag stellen?

Reageer onder dit bericht met jouw vraag aan mij. Dan hoop ik het in een volgend blog zo goed mogelijk te beantwoorden :).

0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?


0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers liken dit: