Recensie Top 5 van 2016

In 12 Days of Anime kijken we terug naar het afgelopen jaar. Traditioneel zal in deze reeks ook deze lijst thuis horen. Alles wat op deze site wordt gerecenseerd, zal in deze lijst worden opgenomen. Aangezien dit natuurlijk de eerste keer is, is er nu maar één versie. Inclusief vers commentaar van Silerna en mij. In dit blog vind je de grote ‘Animeazing.nl Recensie Top 5’ van 2016!

#1: Final Fantasy X – HD Remaster! | Game | Score: 10

AM SOOOOOOO IN LOOOOVEEEEEEE” – Silerna

“Dat zegt volgens mij genoeg, niet? XD” – Yasumi

http://www.animeazing.nl/review-final-fantasy-x-hd-remaster/

#2: Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu | Serie | Score: 9.6

“Er zijn twee series uit 2016 die ik altijd zal onthouden: ERASED en Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu. Beide hebben een gelijke score. De ultieme vraag wordt dan gesteld: welke is beter?

Qua originaliteit stijgt Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu ver uit boven de rest van de anime dit jaar. Die past zelfs tussen de bijzonderste series die ik tot nu toe heb gezien. Het was theaterspel en anime in één. Een betere spoedcursus rakugo kun je je haast niet wensen. Ik kijk heel erg uit naar het volgende seizoen in januari!” – Yasumi

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: tussen komedie en drama

#3: ERASED – Boku dake ga Inai Machi | Serie | Score: 9.6

“Wat spanning betreft wint ERASED het weer van ‘Showa Rakugo’. Bij het kijken van deze serie heb ik bijna elke aflevering op het puntje van mijn stoel gezeten. Nadenken over wat er vervolgens weer gaat gebeuren. Daarnaast heb ik hier en daar ook een traantje gelaten. Een emotionele thriller was het zeker. Niet iedereen zal het met mij eens zijn, maar ik vond het één van de beste series dit jaar.” – Yasumi

ERASED: de toekomst ligt in je eigen handen

#4: Gintama | Serie | Score: 9.2

“Er……ik ben inmiddels al een stuk verder weer met de serie…..wil ik wel wat over zeggen…? Het is nog steeds debiel, idioot, nog vreemder en nog meer facepalm momenten. Oh en nog meer weirdo’s die om de hoek komen kijken…

Kortom : KIJKEN KIJKEN KIJKEN!” – Silerna

“In januari begint een nieuw (en waarschijnlijk het laatste 🙁 ) Gintama seizoen. Hoeveel gekkigheid zal er dan komen? 😛 ” – Yasumi

“Genoeg!” – Silerna

Gintama is de meest idiote, komische anime die er is.

#5: Haikyuu!! Seizoen 1 & 2 | Serie | Score: 9.2

“Ik had nooit kunnen bedenken dat ik een sport anime leuk zou vinden. Free!! (die anime over sexy zwemgasten 😛 ) had ik dan wel gezien, maar toen was ik nog niet overtuigd. Haikyuu!! vond ik zo tof dat ik het één van de beste anime vind die ik ooit heb gezien. Komisch én spannend. Het 3e seizoen van Haikyuu!! is net afgelopen, dus die recensie mag je nog verwachten =3” – Yasumi

Haikyuu!!: zo gaaf kan een serie over volleybal zijn

12 Days of Anime

Dit blog is onderdeel van de blogreeks ‘12 Days of Anime‘. Dit is een traditie onder anime bloggers waarbij er teruggekeken wordt naar het aflopende anime jaar en vooruitgekeken wordt naar het nieuwe jaar. Twaalf dagen lang, tot Eerste Kerstdag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Wil je iets kwijt?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: