You are here
Home > Anime Reviews > Garden of Sinners 3: Remaining Sense of Pain

Garden of Sinners 3: Remaining Sense of Pain

Juli 1998. Kokotou Mikiya helpt een meisje dat ernstige buikpijn heeft. Ondertussen bespreken Touko en Shinki een zaak waarbij enkele lichamen in stukken zijn gevonden. Het is zo’n moordzaak die je evengoed in een crime serie als Bones of CSI zou kunnen tegenkomen. En natuurlijk blijkt de dader het meisje te zijn wie Mikiya geholpen heeft en nota bene ook nog eens zijn schoolgenoot blijkt te zijn. Dit is geen spoiler, want het wordt vanaf het begin al niet bepaald onder stoelen of banken geschoven.
De grote vraag hier is waarom dit meisje al die gruwelijke moorden heeft gepleegd. Uit wraak? Omdat ze moorden leuk vind? De enige wie haar kan helpen is Shiki, omdat ze ‘hetzelfde’ zijn.

‘Remaining Sense of Pain’ is het derde deel in de filmreeks Garden of Sinners die tot nu toe vooral lijkt te draaien om de band tussen Mikiya en Shiki. Vergeleken met deel 2 vond ik dit deel helaas weer wat tegenvallen. Er waren weinig momenten dat ik dacht van ‘wauw, wat heftig!’.
Misschien ligt het een beetje aan de personages. Hiervan vind ik tot nu toe alleen Shiki interessant. Touko is ook nog wel grappig, maar niet bijzonder en ik begin me aan Mikiya te irriteren. Ik vind hem een zwak hoofdpersonage dat er enkel een beetje bijloopt, maar nergens goed voor is. Hij doet me erg denken aan Shirou, het hoofdpersonage van die andere TYPE-MOON/ufotable serie Fate/staynight. Alleen vind ik Mikiya nog een tikkeltje nuttelozer. Ik hoop voor Mikiya dat er nog wat verandert!

Pluspunt aan deze serie vind ik dan wel weer de tekenstijl. De animatie heeft zeer hoge kwaliteit en de donkere kleurtonen die gebruikt worden zijn toepasselijk bij de sfeer van de anime. En dan die soundtrack…dat maakt de serie dan toch weer een beetje spannend. Daar ligt het dus echt niet aan! Ook de designs van de personages zijn typisch voor een anime van ufotable. Ik hou er wel van, maar waar ik me dan wel weer een beetje aan stoor zijn de ogen van de personages. Waarom? Werkelijk…ik heb géén idee waarom ik ze niet mooi vind. Alleen op de momenten dat Shiki haar kracht gebruikt, vind ik het effect in haar ogen mooi. Verder…vind ik de ogen in deze personages eng. Ja, zou dat het zijn?

kara-no-kyoukai-the-garden-of-sinners

Shiki is dus het enige personage dat me intrigeert. De wijze waarop ze moeiteloos kan moorden, zonder daar iets van berouw voor te tonen. Mikiya is degene die haar erop moet wijzen dat het doden van personen niet iets is waar je trots op moet zijn. Het is dat zij die emoties gewoon niet voelt. Het is zoals hij zegt;

“I’ll bear your sins in your place”

Hoe dit precies zit, ik kan er nog niet echt een vinger op leggen maar in de preview van de volgende film lijkt het erop dat we weer wat meer over haar personage te weten krijgen.

score7

 

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten