You are here
Home > Anime Reviews > Garden of Sinners 6: gedoemd tot de vergetelheid

Garden of Sinners 6: gedoemd tot de vergetelheid

Garden of Sinners 6: Oblivion Recording. Januari 1999. Azaka Kokotou, Mikiya’s zusje, wordt samen met Shiki door Touko Aozaki naar een school gestuurd om een incident te onderzoeken waarbij het geheugen van studenten gestolen schijn te worden door feeën. Azaka is totaal niet blij met Shiki’s gezelschap, want ze is verliefd op Mikiya ondanks dat hij haar broer is. Shiki is dan natuurlijk haar rivale. Onder flink gemopper gaan ze aan de slag met het onderzoek en al gauw wordt duidelijk dat de zaak iets te maken heeft met de dood van één van de studentes… Een pijnlijk cliché verhaal, voor een filmreeks die indruk op mij maakte met het sterke vierde en fantastische vijfde deel. Hierdoor waren mijn verwachtingen voor de volgende film best wel hoog, maar de boeiende dialogen en toffe actiescènes blijven uit. De uiteindelijke oplossing van dit mysterie was makkelijk te voorspellen. Ik noem het een gemiste kans en best teleurstellend…

Garden of Sinners verliest de eigen puzzelstukjes

Dat Oblivion Recording zich afspeelt op een school is niet bepaald origineel, maar dat is niet wat mij stoorde aan deze film. Net zo min als de incest-achtige gevoelens van Azaka voor haar broer. Wat mij stoort aan deze film is dat het helemaal niks te maken heeft met de verhalen uit de rest van de filmreeks. Het kan aan mij liggen hoor, maar ik begrijp het niet. De aanpak is hier ook anders dan in de voorgaande delen; in plaats van uitgebreid het mysterie uit te pluizen, ging de film meer over Ayaka’s gevoelens en gedachten. Waarom? In de voorgaande delen had ze tot nu toe geen duidelijk aanwezige rol.

De recensies van de vorige delen gemist? Je kan nog even terug:

21739Ook de andere personages en hun motieven vond ik oninteressant. Met één blik op een personage wist je dat die wat in zijn/haar schild voerde en op zich is dat niet iets wat Garden of Sinners onder stoelen of banken schuift, maar in de vorige delen werden de motieven en acties van de antagonist uitgebreid onderzocht en uitgelegd. Nu was die uitleg zeer beperkt. Deze verandering verbaasde me en ik kan niet zeggen dat ik er blij van werd…

Ik hou van anime die van de verhaallijn een soort puzzel maken, dus het heen en weer springen in de tijd van gebeurtenissen vind ik één van de boeiende aspecten van de film, maar dit is ook één van de elementen waar men snel de fout in kan gaan. Zeker door af te dwalen van ‘de rode draad’ van de verhaallijn wat deze film doet, zorgt dat de sfeer die de reeks tot nu toe wist op te bouwen in één klap weg is. Hiermee heb ik het idee dat Garden of Sinners de eigen puzzelstukjes een beetje kwijt is. Dit is vreselijk zonde, want ik begon het écht goed te vinden.

De finale moet het gaan maken

Het enige positieve wat ik kan zeggen over deze film is dat er niets veranderd aan de geweldige animatie en soundtrack. Dat maakte de climax zelfs nog een beetje cool. Het is ook niet zo dat ik de film zo slecht vond dat ik het een onvoldoende geef, maar het is net aan. Deze film had best goed kunnen zijn als je het als aparte film zou zien, maar binnen de filmreeks klopt het gewoon niet met de rest. Dat vind ik jammer.

Hopelijk kan Garden of Sinners zich nog bewijzen met het 7e deel, een twee uur durende film met de titel ‘Borderline of Emptiness: Murder Speculation Part B’.

score6

Yasumi
Ik ben Bozenka, anime fan in hart en nieren. Schrijven zit bij mij in het bloed. Het starten van dit blog bleek een uitstekend idee. Zo kan ik onder de naam 'Yasumi' naar hartenlust vertellen over anime en manga!
http://www.animeazing.nl

2 thoughts on “Garden of Sinners 6: gedoemd tot de vergetelheid

  1. Ik heb deze serie van recensies gevolgd en wow, het kijken van deze films klinkt als een frusterende ervaring! Je lijkt echt nooit te weten wat je er van kan verwachten…

    Ik ben benieuwd of het uiteindelijk al de moeite waard zal zijn!

    1. Ja, zeker weten. Vorige keer had ik van ‘jaaa, dit is toch wel erg goed’, maar vooral daarom viel deze film dan weer zwaar tegen.. ik hoop dat de volgende het goed kan maken. Het ziet er wel veelbelovend uit, dus ik hou mijn hart ervoor vast.

Wil je iets kwijt?

Top
%d bloggers liken dit:

Koekje erbij? Als je gebruik maakt van deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Yum! meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te maken. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten