Content op deze website kan een of meerdere gesponsorde links bevatten. Dankzij deze samenwerkingen kan Animeazing.nl blijven zorgen voor interessante blogs over anime. Lees hier meer over ons privacybeleid.

Mermaid Melody: daar zing je graag mee.

Het is de eerste Anime die ik ooit heb gezien na Dragonball Z. Laat ik zo zeggen ; de eerste Anime in het ‘Magical Girl’ genre. Mermaid Melody of te wel Pitchi Pitchi Pitch! (volgens de Japanners is dit het geluid wat een vis maakt) is een echte meisjes anime, maar jongens mogen ook kijken hoor! Maar ik denk niet dat jullie er wat aan zullen vinden ;).

Mermaid.Melody.Pichi.Pichi.Pitch.full.449177

De 7 mermaid princesses

Deze anime is gebaseerd op de manga die getekend en geschreven voor Pink Hanamori en Michiko Yokote. De manga is uitgebracht van 2002 tot 2005 en bestaat uit 7 delen. De anime is gesplitst in 2 seizoenen. Het verhaal is echter vrijwel hetzelfde gebleven. Dat gaat over 7 meermin prinsessen die elk over één van onze oceanen regeren en ze beschermen. Elke oceaan is aangegeven met een kleur, die samen de regenboog vormt.

Onze hoofdpersoon heet Lucia (Luchia in de Anime) de roze meermin prinses van de noordelijke Grote Oceaan. Toen ze klein was heeft ze een jongetje gered die van een schip in zee viel. Ze geeft hem haar meest kostbare schat ; de parel die ze altijd om haar nek heeft hangen.De meermin prinsessen bezitten allemaal zo’n parel, die veranderd in een magische microfoon. De meerminnen krijgen een popster-achtige transformatie.

53

Lucia en ‘hulpje’ Hippo

Wanneer Lucia 14 jaar is, wordt het voor haar tijd om op zoek te gaan naar haar parel. Om hem te vinden moet ze aan land, maar niemand mag weten dat ze een meermin is. Dat is geen probleem! Ze kan zich prima tussen de mensen begeven als een doodgewone studente aan de lokale school. Daar ontmoet ze Hanon en Rina, twee normale meisjes die later Lucia’s beste vriendinnen worden. Ook ontmoet ze Kaito, de populairste jongen van de klas.

Dat klinkt erg gezellig, maar helaas wordt de wereld geteisterd door de gemene Gaito. Samen met zijn hulpjes wil hij alle zeven parels van de prinsessen hebben om de wereld te veroveren. Om het kwaad te bestrijden, moeten de meermin prinsessen hun stem laten horen door hun magische microfoon. Door de hele serie heen zal je leuke, catchy liedjes horen, maar ook rustige nummers. Ook is eraan gedacht om de liedjes passend te maken bij elk karakter. Zelf vind ik dat ze het heel goed gedaan hebben -maar in de manga is dat moeilijk te horen, hè? :P-. Voor de slechterikken zijn die vrolijke liedjes geen pretje voor het gehoor, en op die manier worden ze weggejaagd.

Hou je van romantiek, hier en daar grapjes, heel veel fantasie(!), muziek en heel leuke personages, dan is deze serie een aanrader. Er zit aardig verschil tussen de tekenstijl van de anime en die van het origineel. Op zich jammer, maar dat valt alleen de oplettende ogen op! Een hoop mensen zouden ook zeggen dat het ietwat aan de kinderlijke kant is. Ik zeg ONZIN! Mermaid Melody Pitchi Pitchi Pitch is leuk voor jong en oud!

[animepaper.net]picture-standard-anime-mermaid-melody-pichi-pichi-pitch-at-a-beach-14299-s594-preview-5fc4e618305632.jpg

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Silerna

Hobby illustrator met een eigen comic. Groot manga fan en verschijnt zo nu en dan met een blog. Bezoek haar portfolio: www.silerna.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: