Yasumi & Silerna praten over: Mamoru Miyano

Ook onder de Japanse stemacteurs zijn er een aantal, die je altijd hoort. Ze hebben een herkenbare stem of hebben altijd de hoofdrol. In mijn geval herken ik de stem van deze seiyuu uit duizenden. Zelfs als je zijn naam niet weet, heb je hem ongetwijfeld wel een keer gehoord. Al was het maar vanwege die ene rol die iedereen kent. Silerna en ik hebben het deze week over: Mamoru Miyano!

Onder de Japanse stemacteurs is hij een superster. Hij leent zijn stem uit zeer uiteenlopende rollen. Osamu Dazai in Bungyou Stray Dogs, JJ in Yuri! On Ice en Doug Hammer in Blood Blockade Battlefront zijn enkele van zijn meest recente rollen.

Maar, zijn meest kenmerkende rol is Light Yagami in Death Note. Het onderstaande filmpje zie je Mamoru Miyano in actie met onder andere dat personage. Dan krijg je meteen een indruk van hoe cool hij is.

Yasumi: “Mamoru Miyano is één van mijn favoriete stemacteurs, en ook een van de eerste die ik leerde kennen. Ik heb veel respect voor zijn talent.”

Enkele rollen van Mamoru Miyano

  • Kiba in Wolf’s Rain (zijn eerste rol!)
  • Suoh Tamaki in Ouran Highschool Host Club
  • Death the Kid in Soul Eater
  • Zero en Ichiru Kiryu in Vampire Knight
  • Rintarou Okabe in Steins;Gate
  • Masaomi Kida in Durarara!!
  • Yogi in Karnaval
  • Rin Matsuoka in Free!

Jong en talentvol

Mamoru Miyano is geboren op 8 juni 1983, dus hij heeft nog een lang leven te gaan met hopelijk nog veel meer leuke rollen. Hij begon zijn carrière in 2003 met dus de hoofdrol in Wolf’s Rain. Naast stemacteur is hij verder ook nog acteur en zanger. Talent genoeg, dus!

Tijdens live events steelt hij vaak de show met allerlei grappen en grollen. Zoek zijn naam op in YouTube en je komt ongetwijfeld een grappig filmpje tegen.

Yasumi: “Zijn liedjes zijn niet helemaal naar mijn smaak, maar Miyano-san kan zeker goed zingen! Het is daarom ook niet zo vreemd dat hij ook Tokiya Ichinose is in Uta no Prince-sama 😉 ”

Silerna: “Ieder zo zijn smaak. Ik hou helemaal niet van Japanse muziek meestal zijn de nummers die ik leuk vind soundtracks van Final Fantasy.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.